WNL

GGD-directeur Sjaak de Gouw: ‘Binnen een week is gemiste prikdag ingehaald’

De GGD opent vandaag weer alle test- en vaccinatielocaties nadat deze op zondag gesloten waren vanwege code rood. Er moesten in totaal zo’n 40.000 afspraken verzet worden. Toch is er geen flinke vertraging ontstaan, zegt Sjaak de Gouw, directeur van GGD Hollands Midden en de GHOR. “Binnen een week hebben we de dag die we gemist hebben ingehaald.”

Een deel van de vaccins die zondag gezet zouden worden zijn zaterdag al gezet. Bij een aantal locaties was dat mogelijk. “De andere vaccins worden de komende week in extra afspraken gezet”, zegt De Gouw in Goedemorgen Nederland op NPO 1. Wanneer mensen er zelf tegenop zien om in dit weer naar een vaccinatielocatie te komen, hebben de GGD’en daar alle respect voor, benadrukt hij. “Dan zetten we die afspraken om, maar dat kan dan in het algemeen ook nog deze week.”

‘Testbereidheid is groot’

Dat mensen met klachten zich door de huidige weersomstandigheden niet laten testen, verwacht de GGD-baas niet. “Het blijft natuurlijk nagaan in hoeverre mensen bereid zijn om zich te laten testen of in hoeverre mensen deze week besluiten om het niet te doen, maar we zien in het algemeen een hele grote testbereidheid”, zegt hij. Bovendien wordt er vanaf deze week veel meer getest op de lagere scholen en op de kinderopvang. “Dus wij verwachten dat in ieder geval voldoende mensen zich laten testen.”

Omdat de GGD’en gisteren gesloten waren zit er sowieso een verstoring in het beeld van het aantal besmettingen. Ook dat zal zich in de loop van de week herstellen, zegt De Gouw.

LEES OOK: GGD: wanneer code rood aanhoudt gaan vaccins naar zorgpersoneel in de buurt

Door: Redactie

Exit mobile version