WNL

Docenten de straat op om ‘eigen’ relschoppers naar huis te sturen

Docenten uit Roermond slaan de handen ineen en zijn de straat opgegaan om relschoppers aan te spreken op hun gedrag. Veel docenten herkenden hun eigen leerlingen en besloten dat het tijd was om over te gaan op actie. Dit schrijft De Limburger.

De docenten gaan gericht op hun eigen leerlingen af om ze aan te spreken als ze van plan zijn om rotzooi te trappen. Het initiatief komt vanuit de leerkrachten zelf en niet vanuit de school. De betreffende school laat wel weten dat er via online mentorlessen er gepraat wordt over de lessen en als er leerlingen daadwerkelijk betrokken zijn, dan krijgen ze een één-op-één-gesprek met de mentor.

Een aantal docenten gamet zelfs na 21.00 uur ’s avonds met zijn of haar leerlingen om er maar voor te zorgen dat de kinderen niet naar buiten gaan.

‘Dit is goud’

Tweede Kamerlid van de VVD Dilan Yeşilgöz is ontroerd door de actie van de docenten. ”Dit is goud. Al het hele jaar vragen we het uiterste van deze mensen. Ik heb verhalen gehoord van docenten dat ze twee tot drie keer harder werken,” zegt ze in Goedemorgen Nederland op NPO 1. Volgens het Tweede Kamerlid mag de docenten best een hart onder de riem worden gestoken.

LEES OOK: Foto’s relschoppers vrijgegeven: ‘Morele superioriteit Nederlanders is weg’

Door: Redactie

Exit mobile version