main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
21 januari 2021 — 16:29

Examen geldt tóch als uitzondering op de avondklok

Er komt een uitzondering voor mensen die ’s avonds na het ingaan van de mogelijke avondklok een examen hebben of dan van de onderwijsinstelling weer naar huis moeten reizen. Dat zei minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) donderdag tijdens het debat over de avondklok.

Een al gepland examen in het onderwijs, zoals het voortgezet- of hoger onderwijs, dat geheel of gedeeltelijk binnen de tijden van de avondklok valt, geldt als uitzondering om toch de straat op te mogen. De examenkandidaat moet dan wel een eigen verklaring en een verklaring van de onderwijsinstelling kunnen tonen, aldus Grapperhaus. Hij wil naast de werknemersverklaring daarom ook een onderwijsinstellingsverklaring.

Woensdag meldde het kabinet de uitzonderingsregel voor examens ook al, maar later werd deze weer ingetrokken.

Debat

De Kamer is donderdag in debat over de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet woensdag aankondigde. Of er een meerderheid is voor het instellen van de avondklok is nog niet duidelijk. Het kabinet wil een avondklok van 20.30 tot 04.30 uur, maar meerdere partijen, waaronder coalitiepartij D66, pleiten ervoor de klok later op de avond te laten ingaan.

LEES OOK: Kabinet wil vanaf vrijdag avondklok en beperkt bezoek per direct

Door: Peter Visser

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nieuw seizoen Dragons' Den

Jan en Timo hebben een inventieve oplossing om het festivalseizoen een duurzame draai te geven en Julian heeft de oplossing voor een veel voorkomend probleem: slapeloosheid. Zien de Dragons er heil in en gaan ze investeren? Of gaan de ondernemers met lege handen naar huis?

Donderdag 21:30

Stand van Nederland: Generatie Next

De pandemie laat nu al flinke sporen achter in verschillende steden. Ondernemers stoppen ermee of worden noodgedwongen overgenomen. Elen Demir gaat naar haar geboortestad Deventer en wil weten of haar stad, haar stad nog wel is? Staat de Hanzestad symbool voor veel meer steden die nu in rap tempo veranderen?

Donderdag om 22.20 uur
Dode baby opgegraven in achtertuin ‘s-Heerenberg

In een achtertuin van een woning in het Gelderse ‘s-Heerenberg zijn maandagmiddag de resten van een dode baby aangetroffen. De politie vond het stoffelijk overschot…

Lees meer

Meer dan miljoen Nederlanders hebben hun eerste coronaprik gehad

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben inmiddels een eerste dosis van een vaccin tegen het coronavirus gekregen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt flink

Voor de derde dag op rij stijgt het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Zij behandelen momenteel 1984 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door…

Lees meer

RIVM: 4032 nieuwe coronabesmettingen, ‘vooruitzicht nog niet goed’

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 4032 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is minder dan gemiddeld. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) noemt het “vooruitzicht nog…

Lees meer

Veel flexkrachten verloren hun baan tijdens het eerste coronajaar

Veel flexkrachten hebben afgelopen jaar hun baan verloren als gevolg van de coronacrisis. Wel waren eind 2020 iets meer vaste krachten aan de slag dan…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Kijk hier de laatste aflevering terug