WNL

Woede bij zorgmedewerkers na uit de hand gelopen demonstratie: ‘Diep triest’

De verboden demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Museumplein is gisteren compleet uit de hand gelopen. Een groep van zo’n 250 relschoppers was duidelijk uit op een confrontatie met de politie. In totaal werden volgens de politie 143 mensen aangehouden.

Sommige demonstranten hadden vechthandschoenen, wapens en vuurwerk bij zich. Een politiepaard raakte gewond omdat een van de relschoppers het dier aanviel met een ploertendoder.

‘Bierzuipende ellende’

De demonstratie is een klap in het gezicht van zorgmedewerkers, die op sociale media hun frustratie uitten. Een verpleegkundige schrijft op Twitter: “Na een dienst op de ic kwam ik onderweg naar huis deze bierzuipende ellende tegen op het Museumplein. Diep triest.”

Vijftien mensen die zijn aangehouden, zaten in de nacht van zondag op maandag nog vast op verdenking van openlijke geweldpleging, zo meldt de politie. De rest is naar huis gestuurd.

Hooligans

Grip krijgen op deze groep is heel erg lastig, zegt politiek verslaggever Marieke Smits in Goedemorgen Nederland. “Je moet wel inzien dat dit echt excessen zijn. Het is een handjevol relschoppers, misschien ook wel hooligans vanwege de voetbalwedstrijd die er gisteren was. Veel mensen zijn ook kritisch, maar gaan vervolgens niet staan rellen.”

LEES OOK: Ophef na demonstratie tegen coronaregels in Haarlem, burgemeester grijpt in

Door: Redactie

Exit mobile version