WNL

Mini-winter in aantocht: dit weekend sneeuw verwacht

Mini-winter in aantocht: dit weekend sneeuw verwacht

Het gaat sneeuwen! Vorige week was het al raak in Zuid-Limburg, maar dit weekend krijgt hoogstwaarschijnlijk heel Nederland ermee te maken. De komende dagen wordt het erg koud, en het is vrijwel zeker dat het zaterdag gaat sneeuwen.

Het gaat vanaf vannacht uitgebreid vriezen en overdag wordt het niet warmer dan 0 tot 3 graden, zo voorspelt Weeronline. In het weekend gaat de temperatuur alweer (tijdelijk) omhoog.

Sneeuwbuien

En dan beginnen ook de sneeuwbuien. Die zullen vermoedelijk echter niet erg lang duren: of ze beginnen aan het begin van de zaterdagmiddag en zijn aan het einde van avond weer voorbij, of het begint tussen 3 à 4 uur ’s middags met sneeuwen en dan duren de sneeuwbuien tot zondagochtend, zo voorspelt de weerman van NOS.

De oostelijke helft van het land maakt de meeste kans op een laag sneeuw, waarschijnlijk rond de 3 centimeter. Maar ook in het westen kan er sneeuw vallen.

De kans dat deze sneeuw vervolgens blijft liggen op zondag is niet groot. In de loop van de nacht van zaterdag op zondag wordt er, als het langzaam droog wordt,  minder koude lucht verwacht. Daardoor zullen de temperaturen oplopen. Op woensdag worden weer temperaturen van 6 tot 7 graden verwacht.

Volgende week

In de loop van volgende week lijkt het kwik weer wat te dalen en stijgt ook weer de kans op nachtvorst. Mogelijk neemt ook de kans op sneeuw weer toe.

LEES OOK: Vanavond kans op eerste echte sneeuw van deze winter

Door: Redactie

Exit mobile version