WNL

Hubert Bruls komt terug op ‘feestjesoproep’, rekent niet op grote versoepelingen

Voorzitter van het landelijke Veiligheidsberaad Hubert Bruls rekent niet op grote versoepelingen rondom de feestdagen. “We moeten ons vooral proberen te verheugen op wat mogelijk is binnen de regels die we hebben, en dat is niet heel veel op dit moment”, zegt hij in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. “Dat is jammer.”

Premier Mark Rutte gaf na de ministerraad van afgelopen vrijdag aan dat de definitieve besluiten pas op 8 december komen, maar dat een versoepeling van de coronamaatregelen op basis van de huidige cijfers niet verstandig is. “Als je het me nu zou vragen zeg ik: het kan niet”, aldus de premier.

Jongerenfeesten

Bruls zegt dat hij Rutte hierin moet “napraten”. Niet lang geleden pleitte hij nog voor het organiseren van jongerenfeesten rondom Oud en Nieuw, maar daar lijkt hij nu op terug te komen. “Toen we na de flinke piek in oktober een stevige daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames zagen, had ik eerlijk gezegd wel de hoop dat we kleinschalige activiteiten konden hebben”, zegt hij. Die hoop is inmiddels vervlogen. “Als je afgaat op wat we de laatste anderhalve week aan gegevens uit de medische hoek krijgen, moeten we ons niet op te veel verheugen.”

LEES OOK: Ziekenhuisbestuurder lag wakker na ‘feestjesoproep’ Bruls: ‘Dan zijn we terug bij af’

Door: Redactie

Exit mobile version