WNL

PostNL rekent webwinkels tijdens kerstperiode meer voor pakketjes

PostNL rekent webwinkels tijdens kerstperiode meer voor pakketjes

Webwinkels die een contract hebben metPostNL betalen van 20 november tot en met 31 december 25 cent extra per pakketje. Op die manier betalen ze mee aan de maatregelen die het postbedrijf dit jaar neemt om de drukte rond de feestdagen aan te kunnen.

Deze toeslag geldt alleen voor webwinkels, niet voor particuliere klanten, zo schrijft RTL Nieuws. Het is de eerste keer dat het postbedrijf deze maatregelen doorrekent aan klanten. De toeslag geldt voor alle pakketten die door webwinkels worden verstuurd, dus ook retouren en pakjes die naar het buitenland gaan.

Piekperiode

Deze laatste anderhalve maand van het jaar is altijd al een piekperiode voor PostNL. De komende weken bezorgt het bedrijf tientallen miljoenen pakketten. Op meerdere dagen verwacht PostNL zelfs ruim anderhalf miljoen pakketten te bezorgen.

Om die miljoenen pakketjes in goede banen te leiden, zijn er onder andere extra bezorgers en meer ritten met vrachtauto’s nodig. Ook blijven sorteercentra langer open en huurt de postbezorger extra opslagruimte in.

5 miljoen euro extra

Elke dag dat PostNL 1,5 miljoen pakketten bezorgt, levert deze toeslag ze ruim 280.000 euro extra op, ervan uitgaand dat driekwart van die pakketjes daadwerkelijk van een webwinkel komt, zo berekent RTL Nieuws. Vorig jaar verwerkte PostNL in totaal meer dan 50 miljoen pakketten in november en december. Als over 20 miljoen daarvan een kwartje toeslag wordt geheven, zou de decemberdrukte de pakketbezorger 5 miljoen euro extra opleveren.

De vraag of de verwachte extra inkomsten door de toeslag voldoende zijn om de extra maatregelen (bezorgers, opslagruimte, vrachtwagens) te bekostigen, beantwoordt PostNL niet. “Het is een optelsom van verschillende initiatieven die bijdragen aan een duurzame groei van ons pakkettenbedrijf”, zegt woordvoerder Tahira Limon tegen de nieuwssite.

Bol.com heeft al aangegeven deze toeslag niet door te berekenen aan de klant. “Verzendkosten voor onze klanten zijn tijdens de feestdagenperiode niet anders dan de rest van het jaar.”

LEES OOK: PostNL bezorgde 25 procent meer pakketjes in april en mei

Door: Redactie

Exit mobile version