main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
21 november 2020 — 15:23

Horeca doet oproep aan Sinterklaas: ‘UWV, hopelijk lezen jullie met Sint mee’

De horeca roept de hulp in van Sinterklaas. Met 5 december in het vooruitzicht, heeft de geplaagde sector een paginagrote advertentie geplaatst in meerdere kranten waarin het een oproep doet op de goedheiligman. “Het allermooiste sinterklaascadeau ooit, dat de Nederlandse horeca de deuren weer opengooit”.

In de door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) geplaatste advertentie staat een gedicht en een wortel, die de horeca zou zijn voorgehouden ‘door Rutte en zijn knechten’.

UWV

Al rijmend uit de brancheorganisatie kritiek op het beleid van het kabinet. Zo moet het ‘Routeboek van de Jonge’ het ontgelden: “Het is iedere keer weer een verrassing wat er in staat, een surprise die de horeca meer schaadt dan baat.” Vorige week verwees De Jonge nog naar een ander feest in december, toen hij waarschuwde voor een ‘derde golf als kerstcadeau’ als maatregelen te veel werden versoepeld.

In de advertentie richt KHN zich ook op het UWV. De uitkeringsinstantie zou het druk gaan krijgen zonder een ruimer steunpakket voor de sector. “Hopelijk lezen jullie met de Sint mee. Betaal de transitievergoeding direct bij het congé. Maak deeltijd WW mogelijk voor onze mensen. Dit is wat we hen het allerliefste wensen.”

Mogelijke heropening half december

Momenteel is er nog een hoop onzeker. Zo meldde RTL Nieuws vrijdag dat er plannen zijn om restaurants vanaf half december in aangepaste vorm weer te heropenen.

Eerder adviseerde het Outbreak Management Team (OMT) al om te kijken of zo’n opening mogelijk is met een aantal maatregelen. De brancheorganisatie wil niet op de zaken vooruitlopen en hoopt dat er in december meer mogelijk is.

Op 8 december hopen premier Rutte en minister van Volksgezondheid De Jonge meer duidelijkheid te geven over het verloop voor de horeca.

LEES OOK: Horeca wacht op perspectief, maar sector is ‘geen ondergeschoven kindje’

Door: Thom Edinger

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Presentatrice Jill Bleiksloot is net 27 geworden. Het duurt zeker nog veertig jaar voor ze met pensioen gaat, maar kan dat straks nog wel? De Generatie Next vraagt het zich af. Dekkingsgraden lopen terug en het aantal zzp’ers neemt toe. Jill onderzoekt de alternatieven en zoekt ook de architect achter het nieuwe pensioenstelsel op: demissionair minister Wouter Koolmees.

Donderdag 22.10 uur
Illegale handel in privégegevens van miljoenen Nederlanders uit coronasystemen GGD

Er wordt grootschalig gehandeld in data van miljoenen Nederlanders uit de twee belangrijkste coronasystemen van de GGD. De politie heeft zaterdagavond in Amsterdam twee mannen…

Lees meer

39-jarige man opgepakt voor bedreigen journalisten

Een 39-jarige man uit Almere is opgepakt voor het bedreigen van journalisten. Hij had in een online filmpje gezegd dat journalisten maar beter ontslag kunnen…

Lees meer

RIVM: minste coronagevallen sinds begin december

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) meldt dat er tussen zondag- en maandagochtend 4129 positieve coronatests zijn geregistreerd. Dat is het laagste aantal sinds 1 december….

Lees meer

20 jaar cel voor doodschieten van 19-jarige

De 51-jarige Maikel A. is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot twintig jaar cel, vanwege het doodschieten van de 19-jarige Raymildo Landveld en het…

Lees meer

Hugo de Jonge: vaccinatieschema vertraagd door tegenvaller AstraZeneca

Het tempo van vaccineren zal omlaag gaan omdat farmaceut AstraZeneca in het eerste kwartaal minder vaccins kan leveren. Dat zegt minister Hugo de Jonge van…

Lees meer

Jongste arrestant avondklokrellen Eindhoven is 14 jaar, helft zit nog vast

Van de in totaal 62 mensen die zondag in Eindhoven tijdens hevige rellen zijn opgepakt, zit ongeveer de helft nog vast. Dat maakt de politie…

Lees meer

Tonnen aan schade Centraal Station Eindhoven, herstel duurt weken: ‘Echt schandalig’

De schade die relschoppers zondag hebben aangericht aan het Centraal Station in Eindhoven loopt in de tonnen. Het herstel gaat weken tot maanden duren, zegt…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Klik hier