main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
21 november 2020 — 15:23

Horeca doet oproep aan Sinterklaas: ‘UWV, hopelijk lezen jullie met Sint mee’

De horeca roept de hulp in van Sinterklaas. Met 5 december in het vooruitzicht, heeft de geplaagde sector een paginagrote advertentie geplaatst in meerdere kranten waarin het een oproep doet op de goedheiligman. “Het allermooiste sinterklaascadeau ooit, dat de Nederlandse horeca de deuren weer opengooit”.

In de door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) geplaatste advertentie staat een gedicht en een wortel, die de horeca zou zijn voorgehouden ‘door Rutte en zijn knechten’.

UWV

Al rijmend uit de brancheorganisatie kritiek op het beleid van het kabinet. Zo moet het ‘Routeboek van de Jonge’ het ontgelden: “Het is iedere keer weer een verrassing wat er in staat, een surprise die de horeca meer schaadt dan baat.” Vorige week verwees De Jonge nog naar een ander feest in december, toen hij waarschuwde voor een ‘derde golf als kerstcadeau’ als maatregelen te veel werden versoepeld.

In de advertentie richt KHN zich ook op het UWV. De uitkeringsinstantie zou het druk gaan krijgen zonder een ruimer steunpakket voor de sector. “Hopelijk lezen jullie met de Sint mee. Betaal de transitievergoeding direct bij het congé. Maak deeltijd WW mogelijk voor onze mensen. Dit is wat we hen het allerliefste wensen.”

Mogelijke heropening half december

Momenteel is er nog een hoop onzeker. Zo meldde RTL Nieuws vrijdag dat er plannen zijn om restaurants vanaf half december in aangepaste vorm weer te heropenen.

Eerder adviseerde het Outbreak Management Team (OMT) al om te kijken of zo’n opening mogelijk is met een aantal maatregelen. De brancheorganisatie wil niet op de zaken vooruitlopen en hoopt dat er in december meer mogelijk is.

Op 8 december hopen premier Rutte en minister van Volksgezondheid De Jonge meer duidelijkheid te geven over het verloop voor de horeca.

LEES OOK: Horeca wacht op perspectief, maar sector is ‘geen ondergeschoven kindje’

Door: Thom Edinger

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

De Zaak van je Leven: De gifmoordenaar van Amsterdam

Rechercheurs blikken terug op het politieonderzoek naar twee dode jongemannen in Amsterdam, een zaak uit 2013. Hun overlijden is verdacht, maar aanvankelijk is het onduidelijk hoe ze zijn overleden. Is hier sprake van een moord met het perfecte moordwapen? En, wie heeft die moord dan op zijn geweten?

Dinsdag om 22:45
De Jonge: extra coronaregels tijdens kerst ook mogelijk

Een verruiming van de coronaregels tijdens de feestdagen, waar het kabinet nog op had gehoopt “is toch wel echt op losse schroeven komen te staan”,…

Lees meer

Crisis zadelt luchtvaartsector op met 157 miljard dollar verlies

De coronacrisis zadelt luchtvaartmaatschappijen wereldwijd op met verliezen van bij elkaar 157 miljard dollar (ruim 132 miljard euro). Dat berekende de internationale brancheorganisatie IATA. Met…

Lees meer

FVD’er Theo Hiddema verlaat per direct Tweede Kamer

Theo Hiddema van Forum voor Democratie verlaat per direct de Tweede Kamer. Hij is ‘politiek arbeidsongeschikt’, schrijft hij in een brief aan Kamervoorzitter Khadija Arib….

Lees meer

Iets minder coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

Het aantaI coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is iets gedaald. Na twee dagen van lichte toenames nam het aantal af van 1968 tot 1925. Dat zijn…

Lees meer

Van Haga: Baudet keert niet terug in de Tweede Kamer

Thierry Baudet zal na de verkiezingen in maart niet terugkeren in de Tweede Kamer voor Forum voor Democratie (FvD). Dat zegt partijgenoot en Tweede Kamerlid…

Lees meer

Afgelopen 24 uur aanzienlijk minder coronagevallen gemeld: 3979

Voor het eerst sinds 4 oktober zijn in een etmaal minder dan 4000 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Tussen maandagochtend en dinsdagochtend kwamen 3979 meldingen van positieve…

Lees meer

WNL-leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier