WNL

Koningin Elizabeth en Prins Philip 73 jaar getrouwd

Prins Harry

De Britse koningin Elizabeth en haar man prins Philip zijn vandaag 73 jaar getrouwd. Een bijzondere mijlpaal die geen enkele andere Britse monarch ooit heeft bereikt. Op social media regent het felicitaties voor het stel.

Op 20 november 1947 gaven Elizabeth en Philip elkaar het ja-woord. Het paar kende elkaar al lang. Ze zagen elkaar naar verluidt voor het eerst in 1934 op het huwelijk van prinses Marina van Griekenland en Denemarken, een nicht van Philip. Elizabeth was toen acht jaar oud, Philip dertien. Vijf jaar later ontmoetten zij elkaar opnieuw bij het Royal Naval College in Dartmouth waarna de twee elkaar regelmatiger gingen zien.

Felicitaties van kleinzoon

Ook kleinzoon prins William en zijn vrouw en kinderen feliciteerden het stel. Weliswaar op een moderne manier: via social media. Die kaart was gisteren al even te zien, toen het hof naar aanleiding van de trouwdag een nieuwe foto van het echtpaar deelde. Dat beeld werd eerder deze week gemaakt op Windsor Castle. De 94-jarige Elizabeth en 99-jarige Philip zijn zittend te zien op de bank met een stapel felicitatiekaarten. Philip heeft de kaart van zijn achterkleinkinderen vast.

LEES OOK: ‘Diana was geen lieverdje’: Netflix lanceert zondag vierde seizoen van The Crown

Door: Redactie

Exit mobile version