WNL

‘Diana was geen lieverdje’: Netflix lanceert zondag vierde seizoen van The Crown

Komende zondag lanceert Netflix seizoen vier van The Crown. De serie over het Britse koningshuis is razend populair en er wordt dan ook halsreikend naar uitgekeken. Het vierde seizoen richt zich vooral op de zoektocht naar een geschikte bruid voor prins Charles.  Ook de Flakland-oorlog komt aan bod en premier Thatcher doet haar intrede in de serie.

In het nieuwe seizoen keren oudgedienden als Olivia Colman (Queen Elizabeth) en Josh O’Connor (prins Charles) terug en maken ook een paar nieuwe figuren voor het eerst hun opwachting. Zo is Gillian Anderson te zien als Margaret Thatcher, de eerste vrouwelijke premier van Groot-Brittannië. Daarnaast speelt Emma Corrin de rol van Lady Diana, de vrouw van prins Charles.

Intriges worden niet gemeden

De serie staat erom bekend kritisch te zijn. Recensenten hebben dit vierde seizoen al als ‘meest kritisch op het Britse koningshuis’ bestempeld. Ook prinses Diana, die voor het eerst ten tonele komt in de serie, wordt niet gespaard. ”Ze wordt natuurlijk vaak als slachtoffer van het koninklijk huis weggezet, maar er wordt vergeten dat zij ook echt geen lieverdje was”, zegt Yoeri Albrecht, directeur van De Balie en tevens historicus in Goedemorgen Nederland op NPO1. ”Zij was niet louter slachtoffer. Ze was ook erg geïnteresseerd in haar eigen roem en ze was ook manipulatief”.

LEES OOK: ‘Trump wil eigen mediakanaal oprichten’: ‘Hij wil Fox kapotmaken’

Door: Redactie

Exit mobile version