WNL

‘Trump wil eigen mediakanaal oprichten’: ‘Hij wil Fox kapotmaken’

Aanhangers Trump beloven hoge beloningen voor bewijs kiesfraude

President Donald Trump heeft “vergevorderde plannen” om een eigen online mediakanaal op te richten, melden bronnen aan nieuwssite Axios. Dat wil hij omdat nieuwszender Fox News minder op zijn hand zou zijn dan voorheen.

Trump is woest op het overwegend Republikeinsgezinde Fox nadat de zender president-elect Joe Biden uitriep tot winnaar in Arizona in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ook is hij boos dat persvoorlichter Kagleigh McEnany werd onderbroken toen hij een persconferentie gaf over vermeende stemfraude.

“Hij wil Fox kapotmaken, daar is geen twijfel over”, zegt een bron met “gedetailleerde kennis van Trumps intenties”. “Hij wil revenge, wraak”, aldus een andere bron.

Trump vraagt om bijdrage

Trump wil aanhangers vragen om een maandelijkse bijdrage, schrijft Axios. Die wil hij werven uit een datebase met Trumpstemmers. Hij kiest voor een digitaal kanaal omdat dat goedkoper is dan het starten van een kabelzender.

Eerder zei Trump in een interview met The New York Times dat Fox News is “veranderd”. Hij zei dat Democraten te veel aan het woord worden gelaten. Fox-topman Lachlan Murdoch zei eerder deze maand concurrentie niet te vrezen, wijzend op de hoge kijkcijfers.

LEES OOK: Aanhangers Trump beloven hoge beloningen voor bewijs kiesfraude

Door: Peter Visser

Exit mobile version