WNL

Waarschijnlijk aanscherping coronaregels: ‘Musea, bioscopen en theaters dicht’

Het kabinet wil strengere maatregelen nemen in de strijd tegen het coronavirus, zo melden bronnen aan NOS. Het zou gaan om het beperken van de groepsgrootte en het tijdelijk sluiten van musea, bioscopen en theaters.

De directeur van het Scheepvaartmuseum, Michael Huijser, reageert in Goedemorgen Nederland verbaasd op de nieuwe maatregelen. “Ik snap niet waarom wij weer op de nominatie staan om gesloten te worden. Juist musea zijn een veilige haven geworden.”

“We hebben ontzettend veel maatregelen getroffen”, zegt Huijser. “Er wordt veel afstand bewaard. Wij raden mensen af om met de trein naar ons museum te komen. We hebben dus echt een regionale functie gekregen, terwijl we als Scheepvaartmuseum een nationaal museum zijn.”

Niet alleen in musea, maar ook in de horeca hebben ondernemers en medewerkers het erg zwaar, zegt PVV-leider Geert Wilders in Goedemorgen Nederland. “Veel ondernemers houden zich keurig aan de regels en worden toch geconfronteerd met harde maatregelen. Dat is niet eerlijk en soms ook onnodig omdat het kabinet zijn eigen zaakjes niet op orde heeft.”

‘We doen het voor de zorg’

Bijvoorbeeld de ziekenhuiszorg is niet goed voorbereid, zegt Wilders. “De enige reden om er mee in te stemmen is de ziekenhuiszorg. De mensen daar werken elke dag keihard voor onze gezondheid.”

Wilders vindt het “onbegrijpelijk dat het zo ver heeft moeten komen”. “Het kabinet heeft steken laten vallen. Maar nu het zo ver is, is de enige reden om begrip te hebben de ziekenhuiszorg.”

LEES OOK: Aantal positieve coronatesten daalt opnieuw, 8740 nieuwe meldingen

Door: Redactie

Exit mobile version