WNL

YouTube-account Lange Frans verwijderd na item Lubach: ‘Ik ga nu huilen’

YouTube heeft het account van Lange Frans verwijderd ‘wegens herhaalde of ernstige schendingen van onze communityrichtlijnen’. Dat blijkt uit een screenshot die de rapper op Twitter heeft gedeeld.

“Mijn hele YouTube-account is verwijderd door YouTube. Ook al mijn eigen muziek op mijn kanaal. Ik vind dit echt heel jammer en ik ga nu huilen”, schrijft Lange Frans. Hij houdt Arjen Lubach medeverantwoordelijk, omdat de televisiepresentator zondag in zijn programma Zondag met Lubach aandacht besteedde aan de video’s op het kanaal van Lange Frans, in een item over nepnieuws en complottheorieën.

Lubach noemde Lange Frans een complotdenker en riep op tot actie van social mediabedrijven om desinformatie tegen te gaan. Wel zei hij daarbij dat censuur niet de oplossing is.

‘Lubach bedankt!’

“Arjen Lubach bedankt! En misschien dat jij met je goede contacten bij YouTube in ieder geval kan vragen of m’n muziek terug mag…”, schrijft de rapper. Lubach reageerde en vroeg YouTube de muziekvideo’s van de rapper weer online te zetten. “Weer een bewijs dat censuur niet de oplossing is en meteen fout gaat.”

In de video’s van Lange Frans zei de rapper onder andere dat hij gelooft dat de elite en politici een satanisch pedofielennetwerk onderhouden.

LEES OOK: Lange Frans neemt omstreden uitspraken over Rutte niet terug

Door: Peter Visser

Exit mobile version