WNL

MKB-voorzitter Vonhof vreest voor somberheid bij aanhoudende ‘gedeeltelijke lockdown’

Als de ‘gedeeltelijke lockdown’ zoals die sinds woensdagavond van kracht is tot in december gaat duren, vreest voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof niet alleen voor de economische schade. “Mensen vinden het op een gegeven moment wel genoeg. Ze willen sociale interactie, samen op een terras zitten. Het wordt donker buiten”, zegt hij in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. “Ik maak me wel zorgen over de somberheid die zich dan van ons meester maakt.”

Volgens VVD-Kamerlid Thierry Aartsen moeten we daar zeker oog voor hebben. “Ik denk dat 2020 sowieso niet de boeken in zal gaan als het meest gezellige jaar ooit”, reageert hij. We moeten zeker goed letten op het welzijn van mensen, en dat is iets wat we vooral als maatschappij moeten doen. Let ook een beetje op elkaar, en heb contact met elkaar. Weliswaar niet fysiek, maar wel digitaal.”

‘Ongelofelijk moeilijk’

Dat we de maatregelen zoals die nu zijn ingegaan nog wel iets langer moeten volhouden voorspelde RIVM-baas Jaap van Dissel in een gesprek met NOS. Hij verwacht dat de de besmettingscijfers eerst nog verder zullen toenemen voordat een eventuele afname volgt. Van Dissel houdt er daarom rekening mee dat de nieuwe coronamaatregelen niet al na vier weken versoepeld kunnen worden.

“Ik vind het ongelofelijk moeilijk”, zegt Vonhof. “Elke keer denk je dat het niet erger kan, en dan komt er iemand die verklaart dat het toch wel weer erger wordt. Meneer Van Dissel heb ik in ieder geval hoog zitten, dus ik neem aan dat hij die cijfers redelijk geïnterpreteerd heeft. Maar als het tot in december gaat duren word ik daar niet per se heel vrolijk van.”

LEES OOK: RIVM: afgelopen etmaal 8141 coronabesmettingen, nieuw dagrecord

Door: Redactie

Exit mobile version