main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
WNL Op Zaterdag - 17 oktober 2020 — 17:15

MKB-voorzitter Vonhof vreest voor somberheid bij aanhoudende ‘gedeeltelijke lockdown’

Als de ‘gedeeltelijke lockdown’ zoals die sinds woensdagavond van kracht is tot in december gaat duren, vreest voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof niet alleen voor de economische schade. “Mensen vinden het op een gegeven moment wel genoeg. Ze willen sociale interactie, samen op een terras zitten. Het wordt donker buiten”, zegt hij in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. “Ik maak me wel zorgen over de somberheid die zich dan van ons meester maakt.”

Volgens VVD-Kamerlid Thierry Aartsen moeten we daar zeker oog voor hebben. “Ik denk dat 2020 sowieso niet de boeken in zal gaan als het meest gezellige jaar ooit”, reageert hij. We moeten zeker goed letten op het welzijn van mensen, en dat is iets wat we vooral als maatschappij moeten doen. Let ook een beetje op elkaar, en heb contact met elkaar. Weliswaar niet fysiek, maar wel digitaal.”

‘Ongelofelijk moeilijk’

Dat we de maatregelen zoals die nu zijn ingegaan nog wel iets langer moeten volhouden voorspelde RIVM-baas Jaap van Dissel in een gesprek met NOS. Hij verwacht dat de de besmettingscijfers eerst nog verder zullen toenemen voordat een eventuele afname volgt. Van Dissel houdt er daarom rekening mee dat de nieuwe coronamaatregelen niet al na vier weken versoepeld kunnen worden.

“Ik vind het ongelofelijk moeilijk”, zegt Vonhof. “Elke keer denk je dat het niet erger kan, en dan komt er iemand die verklaart dat het toch wel weer erger wordt. Meneer Van Dissel heb ik in ieder geval hoog zitten, dus ik neem aan dat hij die cijfers redelijk geïnterpreteerd heeft. Maar als het tot in december gaat duren word ik daar niet per se heel vrolijk van.”

LEES OOK: RIVM: afgelopen etmaal 8141 coronabesmettingen, nieuw dagrecord

Door: Marinka Wagemans

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 7 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak Van Je Leven blikken rechercheurs terug op geruchtmakende zaken en vertellen ze over de details die naar de daders leidden. De Rotterdamse banketbakker Albert de Heer werd in 2007 in zijn bakkerij overvallen, mishandeld en vermoord.
De brute roofmoord (buit slechts 750 euro) zorgde destijds voor veel opschudding en de recherche trok alles uit de kast om de daders te vinden, zo blijkt uit dit nieuwe, vierde seizoen.
Dinsdag om 22:28 uur
Meer klachten voor verzekeraars, de meeste over zorgverzekering

Verzekeraars kregen vorig jaar 6 procent meer klachten over verzekeringen dan een jaar eerder. In totaal kregen de 176 aanbieders 170.000 klachten binnen over zorg-,…

Lees meer

RIVM: 8015 nieuwe coronabesmettingen, 162 minder dan gisteren

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat tussen zondag- en maandagochtend bij 8015 mensen het coronavirus is vastgesteld. Dat is geen nieuw dagrecord….

Lees meer

RIVM: 8184 nieuwe coronabesmettingen gemeld, opnieuw dagrecord

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 8184 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een nieuw dagrecord. Op zaterdag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8139 positieve tests…

Lees meer

Nieuw seizoen De Zaak van je Leven van start: ‘Wij laten zien hoe het écht gaat’

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op een politieonderzoek dat ze nooit meer zullen vergeten. In het nieuwe seizoen zien we onder…

Lees meer

Minister Bijleveld van Defensie: ‘Buitenlandse invloed op Nederlandse verkiezingen’

Volgens minister Bijleveld van Defensie is cyberdreiging een grote dreiging op dit moment. Je ziet bijvoorbeeld in ons land dat de verkiezingen worden beïnvloed door…

Lees meer

Minister Bijleveld impliceert aanwezigheid kernwapens op vliegbasis Volkel

Minister Ank Bijleveld (Defensie) heeft in WNL Op Zondag bevestigd dat er kernwapens aanwezig zijn op vliegbasis Volkel. Afgelopen week was daar een oefening waarbij…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier