main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto: ANP
27 september 2020 — 14:29

Dagrecord aantal nieuwe coronabesmettingen: stijging van 2995

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is tussen zaterdagochtend en zondagochtend gestegen met 2995. Dat is een nieuw dagrecord.

Tussen donderdag en vrijdag nam het aantal positieve tests met 2777 toe. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 18.000 mensen positief getest. Dat blijkt uit gegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

37 nieuwe sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 8 en het aantal ziekenhuisopnames met 37. Dat wil niet zeggen dat die mensen in het afgelopen etmaal zijn overleden of opgenomen.

Zulke gegevens worden soms wat later verwerkt. Als ziekenhuizen op maandag hun administratie uit het weekeinde doorgeven, is dat pas op dinsdag terug te zien in de gegevens van het RIVM.

465 positieve tests in Amsterdam

Amsterdam telde afgelopen etmaal een recordaantal van 465 positieve tests. In de hoofdstad zijn nu 12.018 besmettingen bevestigd. Precies twee maanden geleden, op 27 juli, stond de teller op 3020.

In Rotterdam kwamen afgelopen etmaal 282 besmettingen aan het licht. Het totaal aantal vastgestelde gevallen in de Maasstad steeg daarmee tot boven de 9000. Het aantal besmettingen in Den Haag steeg met 229.

In de gemeenten Zaanstad en Groningen is het aantal besmette mensen boven de duizend uitgekomen. 37 mensen zijn positief getest in Groningen, waardoor de teller daar nu op 1007 staat. In Zaanstad steeg het aantal bevestigde gevallen met 33 tot 1012.

111.626 besmettingen in Nederland

Sinds het begin van de uitbraak in februari is het coronavirus bij 111.626 mensen in Nederland vastgesteld. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk aanmerkelijk hoger. In de eerste maanden werd lang niet iedereen getest. Door capaciteitsgebrek bij laboratoria is het de laatste weken ook moeilijk om een afspraak voor een test te maken, waardoor niet alle potentiële patiënten kunnen worden getest.

Afgelopen woensdag ging het aantal besmettingen door de grens van 100.000. Daarna heeft het slechts vier dagen geduurd voor er 10.000 gevallen bijkwamen. Dat is een nieuw record. In zes dagen tijd steeg het aantal besmettingen van 80.000 naar 90.000 en vijf dagen later werd de 100.000e besmetting vastgesteld.

LEES OOK: Nog acht regio’s naar ‘zorgelijk’ door coronabesmettingen: ‘Verontrustende ontwikkelingen’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking

De Haagse politie houdt volgende week “verscherpt toezicht” op de dodenherdenking en zal ingrijpen “indien daartoe onverhoopt aanleiding is”. Dat meldt de burgemeester van Den…

Lees meer

ASML wil graag in regio Eindhoven groeien, maar heeft een plan B

ASML wil op de lange termijn graag in Veldhoven en de regio Eindhoven uitbreiden, zei financieel directeur Roger Dassen op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf….

Lees meer

In de Franse ‘Diagonal du vide’ vind je nog amper een millennial terug: ‘Voor geen goud’

Dwars door Frankrijk loopt de Diagonale du vide, ofwel de Diagonaal van de leegte. Een groot gebied dat voornamelijk bestaat uit platteland, bos en velden…

Lees meer

FNV voorziet geen problemen om vakantiedrukte op Schiphol

Vakbond FNV verwacht geen grote problemen op Schiphol deze meivakantie. Volgens de bond is er veel werk gemaakt van het terugdringen van de personeelstekorten op…

Lees meer

Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

Nederland mag asielzoekers niet naar een land buiten de Europese Unie sturen om daar de asielprocedure te doorlopen. Daarvoor moet de EU-wetgeving worden aangepast, zei…

Lees meer

ChristenUnie doet aangifte vanwege bekladding partijkantoor

De ChristenUnie gaat aangifte doen vanwege bekladding van het partijkantoor. Dat meldt partijleider Mirjam Bikker in het radioprogramma Sven op 1. “Dat zal het partijbureau…

Lees meer

Econoom waarschuwt voor grote gevolgen wetsvoorstel De Jonge voor goedkopere huur

De PVV gaat waarschijnlijk voor de wet van demissionair woonminister Hugo de Jonge stemmen, waardoor honderdduizenden woningen in de vrije huursector in de middenhuur zullen…

Lees meer