WNL

Zoon geeft videobeelden van verborgen boerderijgezin Ruinerwold aan OM

Het Openbaar Ministerie heeft de beschikking gekregen over ongeveer honderd uur beeldmateriaal van het verborgen gezin uit Ruinerwold. De zoon van het boerderijgezin, die er vorig jaar oktober voor zorgde dat het gezin werd ontdekt, heeft het materiaal beschikbaar gesteld. Dat vertelden de officieren van justitie donderdag op de vierde tussentijdse zitting in de zaak-Ruinerwold, meldt persbureau ANP.

De beelden lagen in het voormalige huis van het gezin in Zwartsluis, dat onlangs is leeggehaald. Het Openbaar Ministerie laat de beelden momenteel door de politie bekijken en beschrijven. Het gaat om beelden van onder anderen de vader en de negen kinderen van het gezin. Het is nog niet bekend of het materiaal relevant is.

Dezelfde zoon bezocht vorig jaar een paar keer een kroeg in Ruinerwold en stapte daarna naar de politie om te vertellen over het gezin, waar vader Gerrit Jan van D. (68) zijn eigen geloof predikte. Van D. en zijn klusjesman Josef B. (59) werden half oktober opgepakt voor jarenlange vrijheidsberoving van de kinderen.

LEES OOK: ‘Vader spookgezin Ruinerwold wilde paradijs stichten, maar was bikkelhard voor z’n kinderen’

 

Door: Peter Visser

Exit mobile version