main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 16 september 2020 — 09:54

Boer krijgt boete voor ‘ode aan de vrijheid’

Een boer uit het Gelderse Mariënvelde heeft een boete gekregen voor een bijeenkomst waarbij 75 jaar vrijheid werd herdacht. In de aanloop naar 5 mei vormden boeren met trekkers het vrijheidsteken op het land van de boer. Volgens het Openbaar Ministerie zou het gaan om een verboden bijeenkomst, in verband met de coronamaatregelen.

De boer keek op van de boete, zo laat hij weten aan Regio8. “Ik was geen organisator, ik heb alleen het land beschikbaar gesteld”, aldus boer Thijs Wieggers. “Het was een ludieke actie ter ondersteuning van 75 jaar vrijheid. Dat koesteren we. Maar die vrijheid is voor de landbouw in Nederland wel verdwenen.”

De boer vindt de boete belachelijk. Volgens Wieggers hielden alle deelnemers netjes afstand, en zaten de meesten gewoon in hun trekker. Hij is dan ook niet van plan de boete van 1000 euro te betalen en gaat in hoger beroep.

‘Laat ze stikken in die centen’

Mocht de boete in hoger beroep alsnog blijven staan, dan heeft hij een creatieve manier bedacht om te betalen: hij brengt het bedrag in eurocenten naar het CJIB in Leeuwarden. “Laat ze erin stikken, in die centen.”

LEES OOK: ‘Institutionele belangenbehartigers zullen beter naar hun leden moeten luisteren’

Door: Tom Janssen

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Alle afleveringen zijn nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Documentaire: My Friend, The Mayor

De Amerikaanse verkiezingen komen eraan. In een land waar polarisatie hoogtij viert laat Max Westerman, de oud-correspondent, zien dat het ook anders kan gaan. In zijn documentaire My Friend, The Mayor volgt hij een linkse homoseksueel, die burgemeester wil worden van een conservatieve plaats in de buurt van New York. Is dat mogelijk in het tijdperk van Donald Trump?

Zondag om 23:15
CBS: Huizenprijzen en aantal transacties flink gestegen

Bestaande koopwoningen waren in september 8,6 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat betekende de grootste prijsstijging in ruim anderhalf jaar. Ook…

Lees meer

Oorlog in je Lichaam: doorleven met kanker

Veel psychische problemen die je ziet bij kanker zijn niet zo gemakkelijk te behandelen met methodes die je in de gewone geestelijke gezondsheidszorg (ggz) zou…

Lees meer

Nederlandse ‘sekteleider’ verdacht van misbruik en verkrachting

Justitie in Duitsland verdenkt een 58-jarige Nederlandse ‘sekteleider’ van seksueel misbruik van kinderen en verkrachting. De man zou bovendien iemand mishandeld hebben en een vrouw…

Lees meer

Vijf aanhoudingen om vondst ‘professioneel’ drugslab in Eersel

De politie heeft inmiddels vijf mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab dat woensdag in het Brabantse Eersel werd ontdekt. In het lab…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier