WNL

Aanval neushoorn van Wildlands Emmen wordt zebra fataal

Neushoorn valt zebra aan voor ogen van publiek in Wildlands Emmen, dier sterft

Na een aanval van een neushoorn moest Wildlands Adventure Zoo in Emmen een zebra laten inslapen. De neushoorn had het dier namelijk ernstig verwond. Dat heeft de dierentuin vrijdag bekendgemaakt. Mogelijk heeft een aantal bezoekers het incident gezien, maar de bezoekers zelf zouden geen gevaar hebben gelopen. Waarom en hoe de neushoorn de zebra aanviel is niet bekend.

Het dierenpark is opgedeeld in drie ‘klimaatgebieden’: een savanne, een poolgebied en een jungle. In de savanne staan verschillende diersoorten gemengd, waaronder vier neushoorns en een aantal zebra’s. Bezoekers kunnen om deze savanne heenlopen, maar ze kunnen hem ook per safaritruck bezoeken.

De dierentuin stelt uit te gaan van een “eenmalig incident” en doet aanvullend onderzoek naar de aanval van de neushoorn. “In de 29 jaar dat in Emmen neushoorns en zebra’s samenleven, is dit de eerste keer dat er een incident tussen de diersoorten heeft plaatsgevonden”, aldus de dierentuin.

Tekst gaat verder onder de tweet.

‘Gewoonlijk niet agressief’

Vorig jaar kwam een struisvogel om het leven na een incident met een neushoorn. Het is niet bekend of het om hetzelfde dier gaat. Een woordvoerder vertelt tegen het NRC dat neushoorns gewoonlijk geen agressieve beesten zijn. “Maar ze zijn wel flink sterk en zwaar. Als een neushoorn zijn kop draait en daarmee iets raakt, heeft dat al groot effect.”

LEES OOK: Dieren ernstig mishandeld en gedood bij inbraak Friese school

Door: Redactie

Exit mobile version