main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 30 juli 2020 — 11:58

Markuszower (PVV) beschuldigt ministers Sigrid Kaag en Stef Blok van Jodenhaat

PVV-Kamerlid Gidi Markuszower haalt in het Nieuw Israëlietisch Weekblad (NIW) uit naar ministers Sigrid Kaag en Stef Blok, vanwege een affaire rond Nederlands geld dat in de handen van Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP)-terroristen terechtkwam. Markuszower: “Blijkbaar haten zij Joden.”

Minister Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) maakte vorige week bekend dat zij de steun aan de Palestijnse organisatie Union of Agricultural Work Committees (UAWC) opschort, nadat bleek dat twee voormalige medewerkers van deze organisatie verdacht worden van een bomaanslag in augustus 2019. Hierbij viel een dode. Deze mannen waren lid van het PFLP, dat op de EU-lijst van terroristische organisaties staat. Ze werden (deels) betaald door de UAWC met Nederlandse subsidie. Dat schoot de Joodse Markuszower in het verkeerde keelgat.

‘Verantwoordelijk voor moord op tienermeisjes’

Volgens Markuszower betaalden minister Blok (Buitenlandse Zaken) en Kaag “willens en wetens” salaris aan “Palestijnse terroristische beesten”. Ook noemt hij ze verantwoordelijk voor de moord op Joodse tienermeisjes.

“Zij waren gewaarschuwd en bleven toch doorbetalen. Waarom? Blijkbaar houden ze van Palestijnse terroristen en haten ze Joden,” zegt Markuszower. En niet alleen de ministers zijn Jodenhaters, voegt hij eraan toe. “Zij, maar ook de partijen die zij vertegenwoordigen.”

Daar blijft het niet bij. Ook de Nederlands-Joodse gemeenschap komt er niet ongeschonden vanaf. Kaags ‘adoratie’ voor PLO-leider Jasser Arafat ‘zou moeten leiden tot pek en veren van(uit) de Joodse gemeenschap,’ vindt het Kamerlid. Hiermee doelt Markuszower op het feit dat Kaag getrouwd is met Anis al-Qaq, een Palestijnse oud-tandarts, die onder Arafat diende als schaduwminister voor gezondheidszorg.

“Maar wat doen veel Joden? Die slijmen en vleien”, zegt de PVV’er. “Die blijven als echte goles-Joden kruipen en buigen voor het gezag. Zij hopen op een wit voetje maar uiteindelijk krijgen zij een keiharde trap met een grote zwarte laars. Joden die nog op partijen als D66 en VVD, ChristenUnie en CDA stemmen, faciliteren hun eigen Untergang.”

‘Alle perken te buiten’

Oud-minister van Buitenlandse Zaken en Joodse prominent Uri Rosenthal (VVD) reageert verontwaardigd op de beschuldigingen van de PVV’er. “Ik heb niets met deze scheldkanonnade. Markuszowers woorden spreken voor zichzelf, ik zou eigenlijk zeggen: commentaar overbodig”, zegt hij tegen het NIW. “De affaire over Nederlandse subsidies die bij Palestijnse terroristen terechtkomen, aankaarten en daar kritisch op zijn, is natuurlijk een prima zaak. Maar dat hoor je niet te doen op de manier waarop Markuszower dat doet. Zeker niet als je het breder trekt naar ‘de Joodse gemeenschap zus en de Joodse gemeenschap zo’. Dat vind ik alle perken te buiten gaan.”

‘Excuses aan politiek Den Haag en Joods Nederland’

“Van Markuszower is bekend dat hij wel vaker verbaal uit de bocht vliegt, maar zo zout hadden we het nog niet gegeten”, schrijft Ester Voet, hoofdredacteur van het NIW op de website van haar weekblad. Zo kwam Markuszower in april 2010 in opspraak door een uitgelekte e-mail waarin hij als bestuurslid van de Nederlands-Israëlitische Hoofdsynagoge (NIHS) in Amsterdam schreef dat Joodse Nederlanders die het VN-rapport van rechter Goldstone verdedigen “verklikkers” zijn die in levenslange ban moeten worden gedaan.

Voet is van mening dat Markuszower zijn excuses aan moet bieden aan politiek Den Haag. “En aan moslims die solidair met ons zijn, maar ook aan het – overgrote – deel van Joods Nederland.” Ze beklemtoont dat antisemitisme een groeiend probleem is, hier in Nederland en ver daarbuiten. “Maar denkt Markuszower werkelijk dat het 1939 is en het daarom gerechtvaardigd is de daarbij behorende terminologie te gebruiken? Is het effectief om ook nog eens onverbloemd naar iedere Jood die het waagt daarover van mening te verschillen, zo ongeveer het ergste verwijt te maken dat je een Jood kúnt maken: werken aan zijn of haar eigen ‘Untergang’?”

LEES OOK: CDA-Kamerlid woest op PVV’er over tweet: ‘Onbestaanbaar dat je zo respectloos bent’

Door: Marinka Wagemans

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Kernenergie kan een belangrijke rol gaan spelen in onze behoefte naar nieuwe, schonere energie in verband met het klimaatprobleem. Jarenlang was deze vorm van energieopwekking uit den boze, maar de nieuwe generatie staat er, anders dan hun ouders, open voor. Sterker nog: steeds meer millennials omarmen kernenergie.

Is het bouwen van nieuwe centrales haalbaar? De kosten lopen in de tientallen miljarden. Raquel Schilder zoekt het uit.

Donderdag 22.10
Vanaf volgende maand mogen alleen gevaccineerden de VS binnenreizen

De reisrestricties om de VS binnen te komen worden vanaf volgende maand weer strenger. Alleen mensen die volledig zijn gevaccineerd tegen corona mogen in het…

Lees meer

Het blijft rommelen in Groningen, NAM betaalt maar deel versterkingsoperatie

De situatie in Groningen blijft irritatie opwekken bij alle betrokken partijen. De NAM blijkt nu maar een deel van de kosten van de versterkingsoperatie op…

Lees meer

Landelijke ophokplicht pluimvee door vogelgriep

Vanaf dinsdagmiddag geldt in heel Nederland een ophokplicht voor alle bedrijven die pluimvee houden. Dat komt door een uitbraak van vogelgriep in Zeewolde. De aangetroffen…

Lees meer

RIVM: aantal positieve tests, opnames en doden stijgt razendsnel

Het coronavirus grijpt sneller en sneller om zich heen. Het aantal positieve tests is afgelopen week met 50 procent gestegen. Het aantal ziekenhuisopnames nam met…

Lees meer

Hoogste aantal nieuwe covidopnames verpleegafdelingen sinds mei

Op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen zijn afgelopen etmaal 122 nieuwe coronapatiënten opgenomen, zo staat in de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding…

Lees meer