main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 30 juli 2020 — 11:58

Markuszower (PVV) beschuldigt ministers Sigrid Kaag en Stef Blok van Jodenhaat

PVV-Kamerlid Gidi Markuszower haalt in het Nieuw Israëlietisch Weekblad (NIW) uit naar ministers Sigrid Kaag en Stef Blok, vanwege een affaire rond Nederlands geld dat in de handen van Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP)-terroristen terechtkwam. Markuszower: “Blijkbaar haten zij Joden.”

Minister Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) maakte vorige week bekend dat zij de steun aan de Palestijnse organisatie Union of Agricultural Work Committees (UAWC) opschort, nadat bleek dat twee voormalige medewerkers van deze organisatie verdacht worden van een bomaanslag in augustus 2019. Hierbij viel een dode. Deze mannen waren lid van het PFLP, dat op de EU-lijst van terroristische organisaties staat. Ze werden (deels) betaald door de UAWC met Nederlandse subsidie. Dat schoot de Joodse Markuszower in het verkeerde keelgat.

‘Verantwoordelijk voor moord op tienermeisjes’

Volgens Markuszower betaalden minister Blok (Buitenlandse Zaken) en Kaag “willens en wetens” salaris aan “Palestijnse terroristische beesten”. Ook noemt hij ze verantwoordelijk voor de moord op Joodse tienermeisjes.

“Zij waren gewaarschuwd en bleven toch doorbetalen. Waarom? Blijkbaar houden ze van Palestijnse terroristen en haten ze Joden,” zegt Markuszower. En niet alleen de ministers zijn Jodenhaters, voegt hij eraan toe. “Zij, maar ook de partijen die zij vertegenwoordigen.”

Daar blijft het niet bij. Ook de Nederlands-Joodse gemeenschap komt er niet ongeschonden vanaf. Kaags ‘adoratie’ voor PLO-leider Jasser Arafat ‘zou moeten leiden tot pek en veren van(uit) de Joodse gemeenschap,’ vindt het Kamerlid. Hiermee doelt Markuszower op het feit dat Kaag getrouwd is met Anis al-Qaq, een Palestijnse oud-tandarts, die onder Arafat diende als schaduwminister voor gezondheidszorg.

“Maar wat doen veel Joden? Die slijmen en vleien”, zegt de PVV’er. “Die blijven als echte goles-Joden kruipen en buigen voor het gezag. Zij hopen op een wit voetje maar uiteindelijk krijgen zij een keiharde trap met een grote zwarte laars. Joden die nog op partijen als D66 en VVD, ChristenUnie en CDA stemmen, faciliteren hun eigen Untergang.”

‘Alle perken te buiten’

Oud-minister van Buitenlandse Zaken en Joodse prominent Uri Rosenthal (VVD) reageert verontwaardigd op de beschuldigingen van de PVV’er. “Ik heb niets met deze scheldkanonnade. Markuszowers woorden spreken voor zichzelf, ik zou eigenlijk zeggen: commentaar overbodig”, zegt hij tegen het NIW. “De affaire over Nederlandse subsidies die bij Palestijnse terroristen terechtkomen, aankaarten en daar kritisch op zijn, is natuurlijk een prima zaak. Maar dat hoor je niet te doen op de manier waarop Markuszower dat doet. Zeker niet als je het breder trekt naar ‘de Joodse gemeenschap zus en de Joodse gemeenschap zo’. Dat vind ik alle perken te buiten gaan.”

‘Excuses aan politiek Den Haag en Joods Nederland’

“Van Markuszower is bekend dat hij wel vaker verbaal uit de bocht vliegt, maar zo zout hadden we het nog niet gegeten”, schrijft Ester Voet, hoofdredacteur van het NIW op de website van haar weekblad. Zo kwam Markuszower in april 2010 in opspraak door een uitgelekte e-mail waarin hij als bestuurslid van de Nederlands-Israëlitische Hoofdsynagoge (NIHS) in Amsterdam schreef dat Joodse Nederlanders die het VN-rapport van rechter Goldstone verdedigen “verklikkers” zijn die in levenslange ban moeten worden gedaan.

Voet is van mening dat Markuszower zijn excuses aan moet bieden aan politiek Den Haag. “En aan moslims die solidair met ons zijn, maar ook aan het – overgrote – deel van Joods Nederland.” Ze beklemtoont dat antisemitisme een groeiend probleem is, hier in Nederland en ver daarbuiten. “Maar denkt Markuszower werkelijk dat het 1939 is en het daarom gerechtvaardigd is de daarbij behorende terminologie te gebruiken? Is het effectief om ook nog eens onverbloemd naar iedere Jood die het waagt daarover van mening te verschillen, zo ongeveer het ergste verwijt te maken dat je een Jood kúnt maken: werken aan zijn of haar eigen ‘Untergang’?”

LEES OOK: CDA-Kamerlid woest op PVV’er over tweet: ‘Onbestaanbaar dat je zo respectloos bent’

Door: Marinka Wagemans

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

2020 nu al in top 10 droogste jaren ooit

Het neerslagtekort van 2020 staat maandag op 243 millimeter. Daarmee komt 2020 nu al in de top 10 van droogste jaren ooit. Dat meldt Weer.nl….

Lees meer

Minister Cora van Nieuwenhuizen waarschuwt voor waterverspilling

Nederlanders, verspil geen water tijdens deze hittegolf. Dat is de oproep die minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat doet. “Denk na als je…

Lees meer

Exceptioneel jaar voor fietsbranche, omzetten stijgen flink

Door de komst van het coronavirus en de daaropvolgende lockdown leek het een moeilijk jaar te worden voor de fietsbranche. Maar nu zijn de fietsen…

Lees meer

Meeste coronapatiënten in ziekenhuis sinds 2 juli

Ziekenhuizen behandelen momenteel 128 patiënten met het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds 2 juli. Volgens voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute…

Lees meer

630 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur

Het coronavirus is in de afgelopen 24 uur vastgesteld bij 630 mensen. Dat is de hoogste stijging in een dag sinds 26 april, zo komt…

Lees meer

Agent krijgt vuistslag tegen hoofd van 18-jarige nadat aanhouding bij zwembad escaleert

Een 18-jarige jongen uit Eefde is zondag opgepakt omdat hij bij een openluchtzwembad in Almen, Gelderland, een vuistslag gaf tegen het hoofd van een agent….

Lees meer

Twee arrestaties wegens mishandelen vrouwen azc Gilze

Twee mensen in het Asielzoekerscentrum Prinsenbosch in Gilze zijn opgepakt vanwege de zware mishandeling van twee vrouwen in het azc. De politie meldt op de…

Lees meer

Oproep om te demonstreren in Amsterdam voor ‘gerechtigheid voor Bas’

Op sociale media wordt opgeroepen om aankomend weekend te demonstreren tegen het geweld waardoor de 24-jarige Bas afgelopen weekend overleed. De onschuldige man werd neergeschoten…

Lees meer

Waterbedrijven bezorgd over “extreem grote drinkwatervraag”

Drinkwaterbedrijven in grote delen van het land zijn bezorgd over de “extreem grote drinkwatervraag” in deze tropische week. Volgens de bedrijven is er nooit eerder…

Lees meer

Gemeenten willen met woonplicht beleggers uitsluiten bij verkoop nieuwbouw

Een steeds groter wordend aantal gemeenten wil ervoor zorgen dat de lokale huizenmarkt betaalbaarder wordt voor starters en mensen met een kleinere beurs. Dit willen…

Lees meer

WNL Misdaadarchief: Zo werd de beruchte Quote 500-bende opgerold

Nadat verschillende miljonairs in Nederland sinds 2010 waren bestolen door leden van de beruchte Quote 500-bende uit de probleemwijk Spoorwijk in Den Haag, kwam daar…

Lees meer

Helaas, we zijn er niet..

Onmisbaar WNL is er al 10 jaar

Klik hier