WNL

Klopjacht op zwaarbewapende dakloze man in Zwarte Woud duurt voort

Klopjacht op zwaarbewapende dakloze man in Zwarte Woud duurt voort

De Duitse politie is voor de tweede dag op rij met man en macht op zoek naar een dakloze man, gekleed in militaire kleding en gewapend met een mes, pistool en pijl en boog. De man doolt door het Zwarte Woud. In het stadje Oppenau blijven scholen en het zwembad vandaag dicht. De burgemeester heeft de 4700 inwoners verzocht om niet de deur uit te gaan.

Volgens de Duitse politie gaat het om de 31-jarige Yves Rauch. Hij werd zondag bij een hut in zijn camouflage-outfit gespot door een voorbijganger. Rauch had een pijl en boog vast, waardoor de voorbijganger de politie alarmeerde. De vier agenten die op de melding afkwamen konden hem in eerste probleemloos instantie benaderen, maar daarna werd hij plotseling agressief en trok hij een mes en pistool. Rauch maakte de agenten hun dienstwapen afhandig en vluchtte vervolgens het woud in.

‘Rambo van het Zwarte Woud’

De Duitse media hebben Rauch, een bekende van de politie, de bijnaam ‘Rambo van het Zwarte Woud’ gegeven. Dit omdat zijn kledingstijl te vergelijken is met die van Sylvester Stallone in de Rambo-films.

Rauch komt zelf uit Oppenau. Een jaar geleden werd hij uit zijn woning gezet omdat hij zijn huur niet meer betaalde. Volgens de Duitse krant de Bild werd hij al verdacht van afpersing en verboden wapenbezit en werden er bij zijn uitzetting tanks vol benzine, wapens en munitie gevonden. De dakloze zou sindsdien in zijn auto en in verschillende hutten in het bos hebben gewoond.

Rauch heeft nu mogelijk minstens vier semi-automatische pistolen bij zich waarmee hij naar schatting van de politie zeker 64 schoten kan lossen. Honderden politieagenten zijn inmiddels op de been, inclusief helikopters en speurhonden, maar de man is nog niet gevonden. De politie adviseert “absoluut geen lifters mee te nemen”.

LEES OOK: Klopjacht op Pool die zich met poema verstopt in bos

Door: Redactie

Exit mobile version