main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
30 juni 2020 — 14:45

RIVM meldt zes nieuwe coronadoden in laatste dagelijkse update

Nog zes mensen zijn overleden aan het coronavirus. Het dodental is daarmee opgelopen naar 6113. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de sterfgevallen in de afgelopen 24 uur doorgekregen. Op dinsdagen ligt het aantal doden vaak wat hoger dan op andere dagen, omdat het RIVM in de loop van maandag sterfgevallen uit het weekeinde binnenkrijgt.

Twee mensen stierven afgelopen vrijdag en twee op zaterdag. Daarnaast kreeg het RIVM de melding van iemand die maandag was overleden. De zesde persoon stierf op 18 april, maar dit is nu pas verwerkt bij het RIVM.

Drie mensen zijn in een ziekenhuis opgenomen vanwege besmetting met het virus. Twee van hen belandden in de eerste helft van juni in een ziekenhuis. Het aantal opnames staat nu op 11.877. Verder werd het virus bij 57 mensen vastgesteld. Sinds het begin van de uitbraak is van 50.273 mensen zeker dat ze de ziekte hebben opgelopen. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk hoger, omdat niet iedereen is getest.

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt, is gezakt tot onder de 1. Dat betekent dat de uitbraak langzaam kan doven. Begin juni was het cijfer boven de 1 gekomen, maar na een week was het weer gezakt tot onder die grens. Het RIVM kijkt twee weken terug om een inschatting te maken van het reproductiegetal. Een recenter cijfer geeft het instituut niet, omdat dat niet betrouwbaar genoeg is.

Laatste dagelijkse update

Het instituut kwam vandaag voor het laatst met een dagelijkse update. Voortaan meldt het RIVM alleen op dinsdagen de cijfers over de zeven dagen ervoor.

LEES OOK: Minder dan 200 coronapatiënten nog in ziekenhuis

Door: Tom Janssen

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

Reageer op dit bericht

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Tour d'Hollande

Tour d’Hollande: WNL’s journalistieke etappekoers dwars door ons mooie land.

Op NPO Radio 1 zetten we in de vakantiemaand juli vier uur lang de schijnwerpers op 1 provincie. Op 4 juli is dat Friesland, op 11 juli Limburg, 18 juli: Drenthe en we sluiten af op 25 juli met Zeeland.

In WNL Op Zaterdag is er vanuit de studio in Hilversum al veel aandacht voor regionale kwesties en de regionale economie. WNL Opiniemakers zendt uit vanaf locatie in de betreffende provincie. Met gasten van daar, prangende kwesties met een landelijke uitstraling, opgewekt van toon en serieus van inhoud.

WNL op NPO Radio1: Horen wat er leeft in ons mooie land!

Zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur
Boze boeren met trekkers bij ingang van Binnenhof, politie ook aanwezig

Bij een van de ingangen van het Binnenhof in Den Haag heeft zich donderdagavond een twintigtal boeren met trekkers verzameld. Luid toeterend protesteren tegen een…

Lees meer

Aantal coronapatiënten op ic wederom iets verder gedaald

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is in de afgelopen week ongeveer gehalveerd. Vorige week donderdag behandelden intensivisten 49 mensen met het coronavirus. Op…

Lees meer

Kunstgebit komt boven grond uit op begraafplaats Dordrecht

In de pluktuin van begraafplaats Essenhof in Dordrecht zijn na een periode van veel regen een kunstgebit en andere stoffelijke resten boven de grond uitgekomen….

Lees meer

Vorige week laagste aantal failliete bedrijven dit jaar

Het aantal faillissementen van bedrijven en eenmanszaken is vorige week uitgekomen op 31. Dat zijn er 54 minder dan een week eerder en is het…

Lees meer

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar!

Help ons mee. Word lid.

Klik hier