main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 30 juni 2020 — 15:59

Buurtbewoners Beverwijk zijn boos om plannen gemeente, schrijven protestlied

Als de plannen van de gemeente Beverwijk doorgaan, krijgt het Kuenenplein een enorme metamorfose. Dat houdt in dat ook de geliefde kastanjebomen moeten verdwijnen. Dat zint de buurtbewoners niet, dus schreven zij een protestlied: ‘laat de kastanjes staan’.

“Ik kan moeilijk een mitrailleur gaan kopen en iedereen neerknallen”, grapt de 72-jarige Jan Doetjes tegenover NHNieuws. “Dat is ook de bedoeling niet. We strijden gewoon netjes, en ik hoop dat de mensen er begrip voor hebben.” Samen met zijn oude vriend Piet Hein Eikel (75) schreef hij daarom een protestlied.

“Een flat van twaalf hoog past hier helemaal niet”, vindt hij. Doetjes kijkt al zijn hele leven tegen de kastanjes aan. “En die zijn gewoon prachtig mooi.”

‘De buurt gaat mooier worden’

Wethouder Serge Ferraro zegt dat als hij tegenover het plein zou wonen, ontzettend blij zou zijn met wat er allemaal gebouwd gaat worden. “De buurt gaat mooier worden”, zegt hij.

De plannen moeten nog definitief goedgekeurd worden. De gemeente hoopt volgend jaar de eerste steen te kunnen slaan.

LEES OOK: Mogelijk 8000 banen op de tocht door omvallende reisorganisaties

Door: Marinka Wagemans

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Tour d'Hollande

Tour d’Hollande: WNL’s journalistieke etappekoers dwars door ons mooie land.

Op NPO Radio 1 zetten we in de vakantiemaand juli vier uur lang de schijnwerpers op 1 provincie. Op 4 juli is dat Friesland, op 11 juli Limburg, 18 juli: Drenthe en we sluiten af op 25 juli met Zeeland.

In WNL Op Zaterdag is er vanuit de studio in Hilversum al veel aandacht voor regionale kwesties en de regionale economie. WNL Opiniemakers zendt uit vanaf locatie in de betreffende provincie. Met gasten van daar, prangende kwesties met een landelijke uitstraling, opgewekt van toon en serieus van inhoud.

WNL op NPO Radio1: Horen wat er leeft in ons mooie land!

Zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur
Helft winkeliers betaalt huur niet, wanbetalers voornamelijk in grote winkelstraten

Bijna de helft van de winkeliers betaalt de huur niet. Dat blijkt uit een rondvraag van BNR bij een aantal vastgoedadviseurs. De grootste wanbetalers zitten…

Lees meer

Boze boeren met trekkers bij ingang van Binnenhof, politie ook aanwezig

Bij een van de ingangen van het Binnenhof in Den Haag heeft zich donderdagavond een twintigtal boeren met trekkers verzameld. Luid toeterend protesteren tegen een…

Lees meer

Aantal coronapatiënten op ic wederom iets verder gedaald

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is in de afgelopen week ongeveer gehalveerd. Vorige week donderdag behandelden intensivisten 49 mensen met het coronavirus. Op…

Lees meer

Kunstgebit komt boven grond uit op begraafplaats Dordrecht

In de pluktuin van begraafplaats Essenhof in Dordrecht zijn na een periode van veel regen een kunstgebit en andere stoffelijke resten boven de grond uitgekomen….

Lees meer

Vorige week laagste aantal failliete bedrijven dit jaar

Het aantal faillissementen van bedrijven en eenmanszaken is vorige week uitgekomen op 31. Dat zijn er 54 minder dan een week eerder en is het…

Lees meer

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar!

Help ons mee. Word lid.

Klik hier