WNL

‘Rutte wilde niet bellen met Halsema over Dam-demonstratie’

Premier Mark Rutte wilde op de avond van de Dam-demonstratie niet bellen met burgemeester Femke Halsema. Dat schrijft politiek commentator Wouter de Winther in De Telegraaf.

Halsema nam om 20.30 uur contact op met Rutte, dus nadat de demonstratie was afgelopen. Ze vroeg aan hem of hij even wilde bellen. Dat zag Rutte niet zitten vanwege de politieke risico’s, zo schrijft De Winther. Halsema moest het oplossen met Grapperhaus, zo was zijn boodschap.

“Wouter de Winther legt het heel erg in het politieke”, zegt campagnestrateeg Henri Kruithof in Goedemorgen Nederland. “Dat zal zeker een rol gespeeld hebben, maar Rutte vindt ook dat verantwoordelijkheden horen te blijven liggen waar ze horen. Dat is in dat geval bij de minister van Justitie.”

‘Hij lost ruzies direct op’

Van Rutte is bekend dat hij ruzies tussen bewindslieden altijd direct oplost, zegt Kruithof. “Als er een minister komt klagen over ruzie met een andere minister, dan belt Rutte die andere minister ter plekke op en zegt: ‘Hier heb je hem, los het maar op.’ Dat is helemaal zijn instelling.”

LEES OOK: ‘Teleurstellend dat Halsema kritiek afdoet als rechtse conspiracy’

Door: Redactie

Exit mobile version