main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto: ANP
28 mei 2020 — 14:05

RIVM: aantal coronadoden stijgt met 32, 16 nieuwe ziekenhuisopnames

Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze zijn overleden door het coronavirus, is gestegen met 32, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het sterftecijfer van vandaag is een ruime verdubbeling ten opzichte van gisteren, toen werden er 15 sterfgevallen gemeld.

De pandemie heeft nu in totaal 5903 Nederlanders het leven gekost.

Vandaag zijn er 182 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op het virus. Er zijn 16 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest).

24 uur

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

LEES OOK: Is het dagelijks delen van coronacijfers door RIVM wel een goed idee?

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Van criminele appjes tot ‘zombie killers': hoe het NFI misdadigers ontmaskert

De kleinste sporen kunnen zomaar leiden tot een grote doorbraak: een stukje afgebladderde verf, een glassplinter of een geheim chatgesprek. Het is 25 jaar geleden dat het Nederlands Forensisch Instituut is opgericht.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met twee bijzondere NFI-experts over hun vakgebied: Rolf Ypma is forensisch Data Scientist en Peter Zoon is microsporen-deskundige. Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom duikt in de ontstaansgeschiedenis en gaat langs bij het NFI.

Luister de podcast van Het Misdaadbureau nu terug in je favoriete podcastapp.

Wat is de staat van de Eerste Kamer?

Door grote politieke besluiten over de spreidingswet, het Groninger gasveld en het minimumloon is de Eerste Kamer meer in het nieuws dan ooit. Hoe vergaat het de senatoren in de spotlights? En hoe kijken zij naar het functioneren van hun Eerste Kamer?

Die vraag stelt Martijn de Greve aan:
Ilona Lagas: BBB-fractievoorzitter in de senaat;
Mei Li Vos: Vice-fractievoorzitter van GroenLinks-PvdA;
– En parlementair historicus Bert van den Braak.

Luister nu naar de podcast van Haagse Lobby.

Wet over verbod antidemocratische partij is een stap dichterbij

De wet die een verbod op een antidemocratische partij mogelijk maakt, is een stap dichterbij gekomen. Demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) heeft de…

Lees meer

OM verdenkt oud-topman Jumbo Frits van Eerd van corruptie

Frits van Eerd, de voormalige topman van Jumbo, wordt “in elk geval vervolgd” voor corruptie en valsheid in geschrifte. Mogelijk vervolgt het Openbaar Ministerie hem…

Lees meer

Zorgen over groeiende groep en voedingsbodem ‘soevereinen’

De groep mensen die zich soeverein verklaart en zich onder meer tegen de overheid keert, is niet zo groot dat deze een reële bedreiging vormt…

Lees meer

Iets minder asielaanvragen, maar COA verwacht toename na ramadan

Ongeveer negenhonderd mensen hebben vorige week asiel aangevraagd in Nederland. Dat is het laagste aantal in zes weken tijd, komt naar voren uit de wekelijkse…

Lees meer

Weer pro-Palestinademonstratie op publieke tribune Tweede Kamer

Het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer is opnieuw onderbroken door een pro-Palestijnse demonstratie op de publieke tribune. Begin vorige maand gebeurde dat ook al….

Lees meer

Kritiek oud-LPF-staatssecretaris op plan Wilders om EU uit te hollen: ‘Volstrekt mee oneens’

Oud-staatssecretaris van Financiën Steven van Eijck vindt het onbegrijpelijk dat de PVV pleit voor het uithollen van de Europese Unie. “Ik ben het er volstrekt…

Lees meer

Huishoudens komen wat makkelijker rond, maar niet iedereen

Het gaat de goede kant op met de financiële situatie van Nederlandse huishoudens, staat in een rapport van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). “Tegelijkertijd…

Lees meer

Zonnepanelen steeds grotere kostenpost, leveranciers niet transparant: ‘Weten niet of bedragen wel eerlijk zijn’

Huishoudens met zonnepanelen worden steeds vaker geconfronteerd met onverwacht hoge kosten. Energiemaatschappijen ‘straffen’ zonnepaneelhouders voor stroom die ze zelf opwekken. Deze bedragen kunnen flink oplopen….

Lees meer