WNL

Blijven we straks thuiswerken om het fileprobleem op te lossen?

Het kabinet wil met werkgevers aan tafel om serieus te kijken naar flexibele werktijden voor werknemers om het fileprobleem op te lossen. Dat meldt Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen tegenover de Telegraaf.

Thuiswerken blijft zo na de coronacrisis zo misschien wel het nieuwe normaal. Eerder deed Van Nieuwenhuizen in WNL Op Zondag al een oproep tegenover werkgevers: “Maak het mogelijk voor werknemers om ook na de coronacrisis veel meer thuis te werken”.

Volgens Van Nieuwenhuizen is het fileprobleem opgelost als we maar tien tot vijftien procent van het verkeer uit de spits halen. Frank Oostdam, voorzitter van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) is ervan overtuigd dat thuiswerken steeds populairder gaat worden. Dat zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

“Ik ben er van overtuigd dat nu we het gewend zijn, en we nu weten hoe het werkt en dat het werkt, dat je heel veel tijd bespaart door niet meer aan dat forenzenverkeer deel te nemen. Dit gaat doorzetten.” VVD-Kamerlid Thierry Aartsen vindt thuiswerken een stuk makkelijker. “Normaal kwam meneer Oostdam bij mij op kantoor in Den Haag langs, dan moesten we allebei heel ver reizen. Nu kun je met een zoom-meeting elkaar in de ogen kijken.”

LEES OOK: Minister van Nieuwenhuizen: ‘Zorgen over files, blijf permanent thuiswerken’

Door: Redactie

Exit mobile version