WNL

‘Horeca kan met tijdslots werken, handhaven is aan bedrijven zelf’

Het zou een goed idee zijn als horecagelegenheden in Nederland vanaf 1 juni een tijdslot instellen bij terrassen. De horeca zelf zorgt dan voor het handhaven van de veiligheid. Die suggestie doet Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn, in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Vanaf 1 juni mogen de terrassen weer open op voorwaarde dat iedereen zich aan de anderhalve meter afstand houdt en aan één tafel zit. De handhaving hiervan ligt vooral aan de samenleving zelf, vindt Heerts. “Alleen bij excessen zal de overheid moeten acteren. Waar je voor corona een uurtje langer zat, een lekkere nazit, zal dat dat nu niet aan de orde zijn. De volgende klanten kunnen dan komen, zodat er ook omzet gedraaid kan worden.”

Heerts benadrukt dat er in zijn gemeente absoluut niet geteld gaat worden hoeveel mensen zich binnen een horecagelegenheid bevinden.”Wij gaan echt niet elke onderneming controleren, dat moeten ze zelf doen. Er is geen onderneming die wil dat het virus verspreidt omdat het op één avond te druk was, dan heb je misschien één avond plezier en daarna jarenlang een negatief imago. En ik denk dat burgers zelf wel in de gaten hebben wanneer het te druk is.”

Apenheul

Volgens Heerts hebben we “de infrastructuur qua gezelligheid ook nodig voor na het coronatijdperk”. Ook Apenheul gaat weer open, het is nog niet bekend welke dag. Volgens persvoorlichter Miriam Heinsbroek kunnen zij maandag of dinsdag de openingsdatum bekend maken. Hier zal volgens Heerts in tijdblokken gereguleerd worden. “Kaartjes worden dan alleen online verkocht, en voor verschillende tijdslots die over de hele dag zijn verdeeld”, licht een persvoorlichter toe. Hoe veel mensen er precies in het park kunnen wordt ook volgende week duidelijk. “De puntjes worden nu nog op de i gezet.”

LEES OOK: VVD en CDA willen horeca al in pinksterweekend open

Door: Redactie

Exit mobile version