WNL

Groep mannen mishandelt boa’s op eerste paasdag, politie houdt drie verdachten aan

Groep mannen mishandelen boa's op eerste paasdag, politie houdt drie verdachten aan

De politie heeft drie mannen aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van meerdere buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) op eerste paasdag in Rotterdam, meldt het ANP. De handhavers spraken een groep van zes man aan, omdat zij zich niet aan de afstandsregels hielden. Daar waren de mannen niet van gediend: vijf van de boa’s raakten gewond.

Een van de gewonde boa’s liep een gescheurde achillespees op. Een ander heeft vermoedelijk een hersenschudding, en van de derde handhaver was zijn vinger uit de kom.

“Ze wilden niet meewerken, waarop mijn collega’s bekeuringen uitdeelden. Op dat moment kwam er plotseling een groep van veertien man bij die de boa’s aanviel”, vertelt de woordvoerder van de Nederlandse BOA Bond Eric Lakenman tegen Rijnmond. De toezichthouders werden geschopt en geslagen, maar wisten op de noodknop op hun portofoon te drukken.

‘Het ging heel snel’

“Er kwamen tien boa’s bij om hen te helpen, maar het ging heel snel. Ook zij kregen te maken met geweld”, vertelt Lakenman. Naast de klappen die er uitgedeeld werden, hoestte er ook een 32-jarige man in dichte nabijheid van de handhavers.

LEES OOK: Agressieve man slaat boa’s in elkaar na opmerking over foutparkeren: ‘Tuig’

De 32-jarige hoestter zit vast en moet zich woensdag via het supersnelrecht verantwoorden voor poging tot zware mishandeling. De andere twee verdachten zitten vast in afwachting van hun verhoor.

‘Asociaal gedrag neemt landelijk toe’

Handhavers hebben beperkte geweldsmiddelen, er is geen wapenstok en ze hebben geen vuurwapen of pepperspray om zich enigzins te kunnen verdedigen. De Nederlandse BOA BOND riep maandag dan ook op tot actie. Volgens de vakbond voor buitengewoon opsporingsambtenaren neemt het asociaal gedrag landelijk toe. De boa’s willen van minister Ferd Grapperhaus snel de toezegging dat ze de beschikking krijgen over middelen om zich te verdedigen.

Aboutaleb

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb is het juist niet eens met het bewapenen van de boa’s, zei hij tegen Rijnmond. Volgens de burgemeester verergert dit de situatie alleen maar. “Ze moeten zich juist terugtrekken.”

Door: Redactie

Exit mobile version