WNL

Dragons’ Den: ‘Coronacrisis bij uitstek goed moment om bedrijf te starten’

“Een crisis zoals de coronacrisis is bij uitstek een goed moment om een bedrijf te starten”. Dat zegt Sander Schimmelpenninck, hoofdredacteur van Quote en presentator van Dragons’ Den, in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1. Hierin vertelt hij over het ondernemersprogramma Dragons’ Den dat komende zondag van start gaat. Ook gaat hij in op de huidige coronacrisis.

“Tijdens de opnames was het allemaal hosanna: het geld spoot eruit. We hadden toen geen enkel idee wat ons te wachten stond.” Schimmelpenninck vertelt dat hij bij Quote werkt met ondernemers die in de vorige economische crisis zijn begonnen met hun bedrijf. “Het is altijd heel verstandig om je idee uit te werken in crisistijd en daarna geld op te halen en geld te verdienen als de economie vol in de lift zit. Dit is het moment om een plan te maken.”

Veel geld opgehaald

In Dragons’ Den wordt er opvallend veel geïnvesteerd door de Dragons, vertelt Schimmelpenninck. “We waren verbaasd over hoe goed het ging voor de ondernemers, er is heel veel geld opgehaald. Het leukste is dat de dragons het met elkaar aan de stok krijgen en er een soort biedingenstrijd ontstaat. Van een bepaald product hoop ik echt dat het op de markt komt, maar wat dit is: daar ga ik nog niet te veel over zeggen.”

Wie weet de dragons te overtuigen? Kijk zondag naar Dragons’ Den, om 21:30 op NPO 1 of NPO Start

LEES OOK: Dragons’ Den: Ondernemer wil de wereld verbeteren met haar maaltijdbox

Door: Redactie

Exit mobile version