main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 10 april 2020 — 12:19

Supermarkten roepen op: ‘Doe vandaag boodschappen voor Pasen, niet zaterdag’

Supermarkten hopen dat mensen vandaag nog hun boodschappen voor het Paasweekend gaan doen en het niet massaal laten aankomen op de laatste dag dat de winkels open zijn, namelijk morgen. Op die manier moet er spreiding ontstaan van klanten, aangezien vanwege de coronacrisis nu toch niet iedereen tegelijk naar binnen mag.

In aanloop naar de laatste week voor Pasen hadden de supermarkten al opgeroepen om over de hele week de boodschappen in huis te halen en niet op het laatste moment. Dat zou namelijk zorgen voor enorme drukte, waardoor naleving van de coronamaatregelen in het geding kon komen.

Meer kopen

“Zaterdag is traditioneel de drukste dag en Pasen is na kerst de drukste periode van het jaar. En omdat wij maar een beperkt aantal mensen in de winkels kunnen hebben op dit moment, hebben we opgeroepen het doen van de boodschappen te spreiden”, zegt directeur Marc Jansen van de branchevereniging voor supermarkten in Goedemorgen Nederland.

LEES OOK: ‘Maak na zorgpersoneel ook diepe buiging voor supermarktmedewerkers’

Volgens Jansen houden mensen zich over het algemeen goed aan die oproep. “We zien dat veel mensen de afgelopen dagen al boodschappen hebben gedaan. We zien dat mensen ook minder vaak boodschappen doen en als ze boodschappen doen, kopen ze meer.”

Supermarkten langer open

Om te voorkomen dat iedereen die vandaag moet werken en nog geen boodschappen voor Pasen heeft gedaan dat morgen gaat doen, hebben veel gemeenten de openingstijden van supermarkten op deze Goede Vrijdag verlengd. Jansen is blij met die medewerking.

“Normaal gesproken moeten winkels op Goede Vrijdag ’s avonds om 19:00 uur sluiten. Maar nu hebben veel gemeenten supermarkten in de gelegenheid gesteld om ook vanavond tot 22:00 uur open te zijn. Dus de oproep aan mensen is om vandaag nog zoveel mogelijk de boodschappen te doen.”

Door: Mark Broersma

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg: een geruchtmakend onderzoek naar kinderuitbuiting volgt.

Vanavond om 21:20 op
Slechts 99 van de 2100 geteste onderwijs- en opvangmedewerkers besmet met coronavirus

Bij in totaal 99 van de 2100 geteste medewerkers in de kinderopvang en het basisonderwijs is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt Trouw…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Zo trof de politie uitgebuite, tot criminaliteit gedwongen kinderen aan

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde zakkenrollers betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De jonge kinderen blijken aangestuurd te worden…

Lees meer

Duizenden huurders met betalingsproblemen: ‘Regelingen niet altijd toereikend’

Steeds meer huurders komen in de problemen door de coronacrisis. Uit een rondgang van de NRC onder 297 woningcorporaties blijkt dat bijna 9000 huurders zich…

Lees meer

RIVM: aantal coronadoden stijgt met 26, 133 nieuwe besmettingen

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5.856. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

‘Strenge coronaregels schuren soms met de grondwet’

De strenge coronaregels voor bijvoorbeeld samenkomsten schuren soms met de grondwet, vindt de Raad van State. De raad begrijpt wel dat de nood aan de…

Lees meer

20 kinderen behandeld voor Kawasaki-achtige ziekte: verband met coronavirus

Nederlandse ziekenhuizen hebben in de afgelopen periode twintig kinderen behandeld voor een Kawasaki-achtige ziekte, zo laat voorzitter Károly Illy van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde…

Lees meer

Deze WNL-programma's maken kans op de Gouden Televizier-ring

Breng uw stem uit!

Klik hier