De KNVB praat de profclubs dinsdagmiddag via een videoverbinding bij over de gevolgen van de twee scenario’s die nu nog voor de rest van het seizoen op tafel liggen.

De nationale bond hoopt nog steeds dat de eredivisie en eerste divisie voor 3 augustus worden uitgespeeld, mits het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zegt dat de bestrijding van het coronavirus dat toelaat. Het doemscenario is dat het seizoen nu al is afgelopen. Dat zal de meeste financiële gevolgen hebben.

Verdeeldheid bij profclubs

Ajax, PSV en AZ willen het seizoen nu al beëindigen, net als enkele clubs die tegen degradatie strijden. Feyenoord, FC Utrecht, Sparta en Willem II vinden het daarvoor nog te vroeg, net als de KNVB.

LEES OOK: Topclubs roepen KNVB op: ‘Stop met voetbal wegens coronavirus’

Ook de Eredivisie NV, Coöperatie Eerste Divisie praten mee, net als de zogenoemde stakeholders als FOX Sports, de belangenorganisaties van coaches (CBV), clubs (FBO) en scheidsrechters (BSBV), spelersvakbond VVCS en het supporterscollectief.

‘Nog geen beslissing’

Betrokkenen verwachten niet dat er dinsdag al een beslissing valt over het wel of niet meteen beëindigen van de eredivisie en eerste divisie. Volgens De Telegraaf zal de KNVB de beslissing naar een latere datum verschuiven en gaat ze pas op 21 april een besluit zullen nemen omdat dan duidelijk is wat de eventuele maatregelen na 28 april zullen zijn.