WNL

Premier Johnson reageert vanuit ziekenhuis na corona-opname: ‘Goed humeur’

Johnson

De Britse premier Boris Johnson heeft vanuit het St Thomas’ Hospital gereageerd op zijn ziekenhuisopname van gisteravond laat. Hij schrijft op Twitter dat hij een “goed humeur” heeft. De premier gaat voorlopig echter nog niet naar huis.

Johnson maakte onlangs bekend besmet te zijn met het coronavirus en milde klachten te hebben. Desondanks werd hij gisteravond laat opgenomen in het ziekenhuis. Volgens het kantoor van de premier moest hij een aantal routinetests ondergaan, iets wat Johnson in zijn tweets heeft herhaald.

LEES OOK: Britse premier Boris Johnson besmet met coronavirus

“Ik ging op advies van mijn arts naar het ziekenhuis, omdat ik nog steeds coronavirus-symptomen ervaar. Ik heb een goed humeur en blijf in contact met mijn team, terwijl we samenwerken om dit virus te bestrijden en iedereen veilig te houden”, aldus de minister-president.

Johnson blijft land regeren

Een woordvoerder van de premier heeft gezegd dat hij voorlopig nog in het ziekenhuis blijft, omdat hij nog steeds moet hoesten en koorts heeft. Johnson blijft het land regeren. Indien dat door zijn ziekte tijdelijk niet mogelijk is, zal hij naar alle waarschijnlijkheid worden vervangen door minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab.

Vanuit zijn ziekenhuisbed roept Johnson de Britse bevolking op om zoveel mogelijk thuis te blijven om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hij bedankt ook de zorgmedewerkers. “Ik wil graag alle briljante NHS-medewerkers bedanken die voor mij en anderen zorgen in deze moeilijke tijd. Jullie zijn het beste van Groot-Brittannië.”

Door: Redactie

Exit mobile version