WNL

Hans de Boer (VNO-NCW): ‘Vanaf mei gaan we weer gas bijgeven’

Voorzitter van ondernemersvereniging VNO-NCW Hans de Boer gaat er vanuit dat we nog tot en met de meivakantie met de huidige corona-maatregelen te maken hebben. “En dan gaan we gas bijgeven. Je moet eerlijkheid betrachten en zeggen dat we dan weer rustig aan de gang gaan”, zei de ondernemersvoorman in WNL Op Zondag op NPO 1.

Volgens De Boer moeten we het virus in de klauwen krijgen en houden, maar moeten we langzaamaan ook perspectief gaan bieden.

“Ondernemers zakt de moed een beetje in de schoenen. In de horeca wordt geen euro verdiend, maar lopen de kosten wel door. Dat geldt ook voor de agrarische sector, de transportsector en noem maar op. Het probleem wordt echt ontzettend groot. Ik krijg een paar honderd mails en appjes per dag van bezorgde ondernemers.”

LEES OOK: ‘Bij lockdown stort de Nederlandse economie volledig in’

De ondernemersvoorman is tevreden over het pakket aan maatregelen dat ons kabinet tot op heden heeft genomen om de economische schade op korte termijn te beperken, maar uit ook kritiek. Er moet meer tempo gemaakt worden in de uitvoer.

Bouw en infrastructuur

“Er ligt een miljard of vijf aan overheidsopgaven klaar voor de bouw en de infrastructuur. Die moet minister Cora van Nieuwenhuizen komende week op een nieuwe manier in de markt zetten. Het geld ligt er, we moeten gas bijgeven. Geef zekerheid aan aannemers en houd de snelheid erin”, besluit De Boer.

Door: Redactie

Exit mobile version