main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
WNL Op Zondag - 5 april 2020 — 11:25

Hans de Boer (VNO-NCW): ‘Vanaf mei gaan we weer gas bijgeven’

Voorzitter van ondernemersvereniging VNO-NCW Hans de Boer gaat er vanuit dat we nog tot en met de meivakantie met de huidige corona-maatregelen te maken hebben. “En dan gaan we gas bijgeven. Je moet eerlijkheid betrachten en zeggen dat we dan weer rustig aan de gang gaan”, zei de ondernemersvoorman in WNL Op Zondag op NPO 1.

Volgens De Boer moeten we het virus in de klauwen krijgen en houden, maar moeten we langzaamaan ook perspectief gaan bieden.

“Ondernemers zakt de moed een beetje in de schoenen. In de horeca wordt geen euro verdiend, maar lopen de kosten wel door. Dat geldt ook voor de agrarische sector, de transportsector en noem maar op. Het probleem wordt echt ontzettend groot. Ik krijg een paar honderd mails en appjes per dag van bezorgde ondernemers.”

LEES OOK: ‘Bij lockdown stort de Nederlandse economie volledig in’

De ondernemersvoorman is tevreden over het pakket aan maatregelen dat ons kabinet tot op heden heeft genomen om de economische schade op korte termijn te beperken, maar uit ook kritiek. Er moet meer tempo gemaakt worden in de uitvoer.

Bouw en infrastructuur

“Er ligt een miljard of vijf aan overheidsopgaven klaar voor de bouw en de infrastructuur. Die moet minister Cora van Nieuwenhuizen komende week op een nieuwe manier in de markt zetten. Het geld ligt er, we moeten gas bijgeven. Geef zekerheid aan aannemers en houd de snelheid erin”, besluit De Boer.

Door: Redactie

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Alle afleveringen zijn nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op de zoektocht naar de identiteit van een onbekende dode man, die in 1996 in een Amsterdamse gracht wordt gevonden. Het enige aanknopingspunt dat de politie heeft is een tatoeage van een blowende haas. Wie is de onbekende dode en heeft hij nog familie?

Dinsdag 22.40
Ruim 200 strafbare bedreigingen tegen politici, vooral via sociale media

Het OM heeft vorig jaar 206 bedreigingen van politici als strafbaar bestempeld en nader onderzocht. In totaal ontving het Team Bedreigde Politici 393 meldingen, meldt…

Lees meer

Kabinet trekt extra half miljard uit voor coronasteun bedrijven

Het kabinet trekt in totaal een half miljard euro extra uit voor steun aan door de coronacrisis getroffen bedrijven. Er komt een aantal nieuwe regelingen…

Lees meer

RIVM: meer dan 10.000 coronagevallen erbij, aantal sterfgevallen flink gestegen

Het aantal nieuwe coronagevallen lijkt zich iets te stabiliseren. Tussen maandag- en dinsdagochtend zijn er in totaal 10.315 positieve tests geregistreerd. In de afgelopen zeven…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier