WNL

PODCAST: Verbazing over ‘gekke volwassenen’ die wc-papier hamsteren

PODCAST

Lege rekken in de supermarkt en winkelwagens vol wc-papier. Mediadeskundige Mark Koster doet bewust niet mee aan het hamsteren, maar heeft er wel met stijgende verbazing naar zitten kijken. Dat zegt hij in de podcast Mark en Margreets Weekend van WNL en NPO Radio 1.

LUISTER HIER DE HELE PODCAST

Koster plaatste gisteren een foto op Twitter die zijn zoon in de plaatselijke Albert Heijn had gemaakt. Wat er te zien viel? Lege schappen. Koster omschreef het als hysterische volksaard. ‘Nooit meer zeggen dat Nederlanders nuchter zijn, dat zijn we niet. Holland bestaat al een tijdje uit hebberige dramaqueens’.

‘Hamsteren? Je kunt nog gewoon naar de supermarkt’

In de podcast, een dag later, is die mening van Koster nog niet veranderd. “Volwassenen zijn gek”, zegt Koster. “Het meest bizarre is de run op wc-papier.” Hij besluit zelf geen extra wc-papier in te slaan uit afkeer tegen de hamsterende landgenoten die snel spullen kopen, omdat ze denken dat dat straks onmogelijk is. “Je kan toch nog gewoon naar de supermarkt gaan? Het is niet alsof er pest in de lucht zit. Dat is onzin.”

Op zijn wekelijkse persconferentie riep premier Rutte gisteren Nederlanders ook al op om te stoppen met hamsteren, zodat er voor iedereen genoeg eten overblijft. “Ik vind hem het fantastisch doen”, deelt Koster een compliment uit aan de minister-president tijdens de coronacrisis. “Ik vind hem nuchter, zakelijk en goed. Ik ben best trots op onze premier.”

Door: Redactie

Exit mobile version