main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
WNL Op Zaterdag - 14 maart 2020 — 19:40

PODCAST: Verbazing over ‘gekke volwassenen’ die wc-papier hamsteren

Lege rekken in de supermarkt en winkelwagens vol wc-papier. Mediadeskundige Mark Koster doet bewust niet mee aan het hamsteren, maar heeft er wel met stijgende verbazing naar zitten kijken. Dat zegt hij in de podcast Mark en Margreets Weekend van WNL en NPO Radio 1.

LUISTER HIER DE HELE PODCAST

Koster plaatste gisteren een foto op Twitter die zijn zoon in de plaatselijke Albert Heijn had gemaakt. Wat er te zien viel? Lege schappen. Koster omschreef het als hysterische volksaard. ‘Nooit meer zeggen dat Nederlanders nuchter zijn, dat zijn we niet. Holland bestaat al een tijdje uit hebberige dramaqueens’.

‘Hamsteren? Je kunt nog gewoon naar de supermarkt’

In de podcast, een dag later, is die mening van Koster nog niet veranderd. “Volwassenen zijn gek”, zegt Koster. “Het meest bizarre is de run op wc-papier.” Hij besluit zelf geen extra wc-papier in te slaan uit afkeer tegen de hamsterende landgenoten die snel spullen kopen, omdat ze denken dat dat straks onmogelijk is. “Je kan toch nog gewoon naar de supermarkt gaan? Het is niet alsof er pest in de lucht zit. Dat is onzin.”

Op zijn wekelijkse persconferentie riep premier Rutte gisteren Nederlanders ook al op om te stoppen met hamsteren, zodat er voor iedereen genoeg eten overblijft. “Ik vind hem het fantastisch doen”, deelt Koster een compliment uit aan de minister-president tijdens de coronacrisis. “Ik vind hem nuchter, zakelijk en goed. Ik ben best trots op onze premier.”

Door: Mark Broersma

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 7 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak Van Je Leven blikken rechercheurs terug op geruchtmakende zaken en vertellen ze over de details die naar de daders leidden. De Rotterdamse banketbakker Albert de Heer werd in 2007 in zijn bakkerij overvallen, mishandeld en vermoord.
De brute roofmoord (buit slechts 750 euro) zorgde destijds voor veel opschudding en de recherche trok alles uit de kast om de daders te vinden, zo blijkt uit dit nieuwe, vierde seizoen.
Dinsdag om 22:28 uur
Meer klachten voor verzekeraars, de meeste over zorgverzekering

Verzekeraars kregen vorig jaar 6 procent meer klachten over verzekeringen dan een jaar eerder. In totaal kregen de 176 aanbieders 170.000 klachten binnen over zorg-,…

Lees meer

RIVM: 8015 nieuwe coronabesmettingen, 162 minder dan gisteren

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat tussen zondag- en maandagochtend bij 8015 mensen het coronavirus is vastgesteld. Dat is geen nieuw dagrecord….

Lees meer

RIVM: 8184 nieuwe coronabesmettingen gemeld, opnieuw dagrecord

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 8184 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een nieuw dagrecord. Op zaterdag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8139 positieve tests…

Lees meer

Nieuw seizoen De Zaak van je Leven van start: ‘Wij laten zien hoe het écht gaat’

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op een politieonderzoek dat ze nooit meer zullen vergeten. In het nieuwe seizoen zien we onder…

Lees meer

Minister Bijleveld van Defensie: ‘Buitenlandse invloed op Nederlandse verkiezingen’

Volgens minister Bijleveld van Defensie is cyberdreiging een grote dreiging op dit moment. Je ziet bijvoorbeeld in ons land dat de verkiezingen worden beïnvloed door…

Lees meer

Minister Bijleveld impliceert aanwezigheid kernwapens op vliegbasis Volkel

Minister Ank Bijleveld (Defensie) heeft in WNL Op Zondag bevestigd dat er kernwapens aanwezig zijn op vliegbasis Volkel. Afgelopen week was daar een oefening waarbij…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier