main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
De gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp
24 februari 2020 — 14:54

Neef Ridouan Taghi staat terecht voor moord op advocaat Wiersum

Anouar Taghi, neef van de onlangs in Dubai gearresteerde vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, moet volgende week woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. De 26-jarige Anouar wordt ervan verdacht advocaat Derk Wiersum vorig jaar te hebben vermoord, weet het ANP.

De eerste inleidende zitting in deze zaak is 4 maart in de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp. Het is niet duidelijk of Anouar daarbij aanwezig is, hij kan zich ook door zijn advocaat laten vertegenwoordigen. Advocaat André Seebregts was niet bereikbaar voor een reactie.

LEES OOK: Ridouan Taghi toch niet aanwezig bij eerste zitting 

Giërmo B.

In de zaak rond de moord op Wiersum zit ook Giërmo B. vast. Hij ontkent iets met de moord te maken te hebben. Er zit ook een derde persoon vast, hij werd eind januari opgepakt. Het is niet duidelijk wie er daadwerkelijk heeft geschoten. Het OM vermoedt dat Anouar Taghi de moord heeft gecoördineerd, zo werd duidelijk tijdens de inleidende zitting in de zaak van B.

Derk Wiersum was een van de advocaten van kroongetuige Nabil B. in het grote liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi als hoofdverdachte geldt. Hoewel van een formele verdenking (nog) geen sprake is, wordt Ridouan Taghi – die nadrukkelijk met achternaam genoemd wil worden – gezien als het brein achter de schokkende moord op de advocaat.

Wraakmoord broer Nabil B. door Ridouan Taghi

B. heeft een reeks belastende verklaringen afgelegd tegen Taghi en diens veronderstelde handlangers. In maart 2018 werd B.’s (niet-criminele) broer vermoord. Aangenomen wordt dat Taghi ook in die moord de hand heeft gehad. Wraak op ‘verrader’ Nabil B. zou zijn motief zijn geweest.

Taghi was lang voortvluchtig en werd in december aangehouden in Dubai. Ook zijn vermoedelijke ‘adjudant’ Saïd Razzouki bleef geruime tijd spoorloos. Hij werd eerder deze maand opgepakt in Medellín in Colombia.

LEES OOK: Handlanger Ridouan Taghi en bendeleider maakte crime programma voor RTL

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

WNL Haagse Lobby

Het Openbaar Ministerie in Den Haag vroeg vandaag de rechtbank om een streep te zetten door maar liefst 53 strafzaken in verband met capaciteitsproblemen. Drugsdealers en inbrekers gaan hierdoor vrijuit en slachtoffers worden de dupe van grote personeelstekorten in de strafrechtketen. Wat moet er gebeuren om ons land veilig te houden? Te gast zijn:

  • Justitiewoordvoerder in de Tweede Kamer Anne Kuik (CDA)
  • Burgemeester van Deventer Ron König
  • Vicevoorzitter van de Nederlandse Politiebond Albert Springer
Maandag tussen 20.30 en 21.30

Op1

Premier Rutte is maandag te gast in een speciale uitzending van Op1, rechtstreeks vanuit het Catshuis, op NPO1.

In een WNL-Catshuis-special van Op1 praat Sven Kockelmann een klein uur met de premier. Over onder meer de zorgen en de onrust in het land. Over de kritiek op het kabinet en de premier zelf. In een tijd waarin het vertrouwen in de politiek laag is, de problemen zich opstapelen en de zorgen over de bestaanszekerheid groot zijn. Vlak na zijn felle toespraak richting Vladimir Poetin bij de Verenigde Naties, zal de Minister-President ook worden bevraagd over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen voor ons land, op korte en langere termijn.

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf, 201.600 dieren gedood

Ruim 200.000 dieren bij een pluimveebedrijf in Nieuw-Weerdinge in Drenthe worden gedood omdat daar de vogelgriep is vastgesteld. Het is waarschijnlijk de ernstig besmettelijke versie…

Lees meer

Eerste asielzoekers komen aan op cruiseschip in Velsen-Noord

De eerste honderd asielzoekers zijn maandagmiddag aangekomen bij het cruiseschip in Velsen-Noord, waar het komende half jaar een noodopvang is ingericht. De groep kwam met…

Lees meer

Verdachte van betrokkenheid aanslag Peter R. de Vries aangehouden

Een 30-jarige man uit Polen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dit maakte het Openbaar Ministerie…

Lees meer

Aantal opgenomen mensen met corona loopt snel op

Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt, stijgt snel. Ziekenhuizen behandelen momenteel 601 positief geteste mensen. Dat zijn er 102 meer…

Lees meer

Voorman Bouwend Nederland Maxime Verhagen: woonagenda Hugo de Jonge in gevaar

Het extra geld dat in het regeerakkoord beschikbaar is gemaakt voor de woningmarkt blijft volgens voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen “allemaal op de plank…

Lees meer

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws.

Klik hier