WNL

Keklik Yücel: ‘Intimiderende AlFitrah-imam is gevaar voor de rechtstaat’

Suhayb Salam, de veelbesproken imam van de alFitrah-moskee in Utrecht is een gevaar voor de Nederlandse rechtstaat. Dat zegt integratiedeskundige Keklik Yücel in de talkshow Op1. Volgens Yücel waant hij zich onaantastbaar en moet de rest van de samenleving daarom gewezen worden op het gevaar vanuit hem en zijn organisatie.

Salam werd eerder deze week ondervraagd door de speciale enquêtecommissie van de Tweede Kamer die onderzoek doet naar de buitenlandse financiering van moskeeën in Nederland. Salam zou in dat gesprek mogelijk onder ede hebben gelogen.

‘Imam is agressor’

Tijdens het gesprek kwam Salam bovendien meerdere keren in aanvaring met de leden van de commissie. Volgens de imam is er sprake van een ‘schijnvertoning’. Yücel omschrijft Salam als een agressor.

“Ik zie een fanatisme waar onze jeugd aan ten prooi kan vallen en op dit moment ook met anti-democratische denkbeelden wordt vergiftigd.” Yücel noemt als voorbeeld onder meer het afwijzen van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen en homo’s en hetero’s.

LEES OOK: Hoogleraar: ‘OM mist daadkracht om haatpredikers te vervolgen’

De integratiedeskundige is daarom blij dat de Tweede Kamer de stap heeft gezet om beïnvloeding rond moskeeën te onderzoeken. “Dit gaat niet meer over religie of vrijheid van godsdienst. Het is gevaarlijk wat gaande is. Het is nu al een gevaar voor de rechtstaat, want binnen deze gemeenschappen bezwijken jonge mannen en vrouwen aan de onderdrukking en intimidaties van dit soort lieden”, doelt Yücel op Salam.

Leven in Nederland

Columnist Özcan Akyol vindt het jammer dat de commissie niet gevraagd heeft wat Salam in Nederland doet. “Ik had hem willen vragen waarom hij überhaupt in Nederland wil leven. Als je zoveel moeite hebt met ons… Hij hoeft niet veel te zeggen om te laten zien dat hij een totale minachting heeft voor al onze regels en omgangsnormen.”

Door: Redactie

Exit mobile version