WNL

Marcouch: ‘Radicalisering blijft een probleem, we moeten alert en waakzaam blijven’

Islamitische Staat (IS) mag dan zijn verslagen, dat wil niet zeggen dat we aandacht voor radicalisering op een lager pitje moeten zetten. Dat zegt burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Vandaag wordt in Arnhem een conferentie gehouden over de omgang met radicalisering. “Het is belangrijk om te voorkomen dat we verslappen”, zegt Marcouch. “Radicalisering blijft een probleem.”

‘Alert blijven op radicalisering’

De burgervader doelt onder meer op bijvoorbeeld voormalige jihadisten die terugkeren uit het kalifaat of uit de gevangenis worden vrijgelaten. “We moeten alert blijven om te zorgen dat zij niet weer in het oude vervallen. We moeten de Nederlandse samenleving blijven beschermen tegen extremisten.”

LEES OOK: NCTV lanceert toolkit tegen radicalisering: ‘Hiermee kunnen we de effectiviteit beter meten’

Radicaliseringsexperts waarschuwen in De Telegraaf dat er ’islamitische eilandjes’ ontstaan. Leon Meijs, die vaak door scholen wordt ingehuurd, ziet bijvoorbeeld dat scholen aparte ouderavonden moeten organiseren omdat mannen en vrouwen gescheiden moeten blijven of leerlingen juffen wijzen op hun kleding dat niet ‘haram’ zou zijn.

Volgens journalist Wierd Duk zijn Nederlanders veel te naïef als het gaat om radicalisering en de radicale islam. “We geven veel te veel toe. De staat zou kunnen beginnen met het strikter handhaven van de Nederlandse wet.”

Door: Redactie

Exit mobile version