WNL

Stijging incidenten met verwarde personen: ‘Niet alleen geldkwestie’

Het aantal incidenten met verwarde personen in Nederland is het afgelopen jaar opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. De roep om meer geld om deze problemen op te lossen, is echter niet altijd terecht. Dat zegt VVD-Kamerlid Bente Becker in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Vorig jaar waren er in totaal 99.623 incidenten met verwarde mensen, blijkt uit politiedata. Dat zijn er ruim 9000 meer dan in 2018. Ter vergelijking: in 2012 waren het er minder dan 45.000.

LEES OOK: ‘Crisis beoordelingskamer’ moet verwarde personen uit de cel houden: ‘Hard nodig’

VVD-Kamerlid Becker snapt de zorgen over verwarde personen en de roep om oplossingen. “Maar ik vraag me af of het alleen een geldkwestie is.” Becker vindt namelijk dat er ook gekeken moet worden naar zorginstanties.

“Als er bij verschillende instanties informatie is over een persoon die verward is, moet je kijken of die info ook op tijd bij elkaar komt om in te grijpen. Daar zien we nog het nodige misgaan.”

Oplossing problemen verwarde personen

De oplossingen voor de problemen met verwarde personen moeten wat Becker betreft dan ook tweeledig zijn. “Ik zeg niet dat je niet ook naar de financiële kant moet kijken, maar soms wordt gedaan alsof we met geld alles oplossen. Het is hier ook de vraag of organisaties goed genoeg met elkaar samenwerken en of we mensen goed genoeg in beeld hebben.”

Door: Redactie

Exit mobile version