WNL

Geen spaarrente meer bij ABN Amro: deze vier beleggingen leveren nog wel iets op

spaarrente

Vanaf april levert je spaargeld bij ABN Amro niets meer op. Heb je meer dan 2,5 miljoen euro vermogen, dan rekent de bank zelfs negatieve rente. Tijd om je spaargeld elders te gaan beleggen. Stand van Nederland maakte een inventarisatie waar je in 2020 het beste je geld in kunt beleggen. En dat leverde opvallende resultaten op.

Whisky

In een zwaarbewaakte kluis op een industrieterrein in Sassenheim liggen tienduizenden flessen whisky met een waarde van rond de 70 miljoen. Michel Kappen begon 20 jaar geleden met een beleggingshuis voor Schotse whisky, waarvan het rendement kan oplopen tot wel 20 procent. “En als de markt instort, kun je het altijd nog opdrinken.”

Stenen

Het aantal particuliere beleggers op de woningmarkt neemt sterk toe. Bijna 300.000 personen verhuren een of meer woningen. Zo ook dertiger Puck Landewe. Ze is gestopt met haar baan en is zich volledig gaan toeleggen op de vastgoedmarkt. Met eigen geld en geld van de bank.

Kunst

Binnenhuisarchitect Jan des Bouvries wil juist helemaal niets weten van banken. Al zijn spaargeld zit in kunst.  In de afgelopen vijftig jaar heeft hij een behoorlijke kunstcollectie opgebouwd. “Straks heb ik bij wijze van spreken geen geld meer, maar hoef ik maar één ding te verkopen waardoor ik de rest van mijn leven kan uitleven zonder financiële problemen.” Geld is volgens hem dan ook niks meer waard. “Kunst daarentegen! De waarde van geld zakt, maar dat van kunst stijgt alleen maar.”

Duiven

Frans Belleter behoort tot de beste duivenmelkers van ons land. Hij verkoopt veel van z’n prijspakkers aan Arabieren en Chinezen. Duiven zijn op die manier een goed beleggingsobject. De top drie van Nederlandse duiven kosten allemaal tussen de 100.00 en 200.000 euro, terwijl je een jonge duif voor een fractie daarvan kan aanschaffen.

Heel de aflevering van Stand van Nederland zien? Kijk nu op NPO Start.    

Door: Redactie

Exit mobile version