WNL

Politie onderschept drone met drugs bij gevangenis in Alphen aan de Rijn

drone

De politie heeft vrijdagavond een drone onderschept waarmee is geprobeerd een pakketje met drugs over een muur van de gevangenis in Alphen aan den Rijn te krijgen. Een 28-jarige man uit Rotterdam is opgepakt.

Bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn hebben volgens de politie drie mensen geprobeerd met een onbemand vliegtuigje drugs naar binnen te smokkelen. Ze deden dat door te proberen een pakketje over de gevangenismuur te vliegen.

Agenten vinden drone

Medewerkers van de gevangenis zagen dat en hebben de politie gewaarschuwd. Daardoor konden agenten ingrijpen voordat iemand in de gevangenis de drugs kon pakken.

Op de binnenplaats van de penitentiaire inrichting lag een drone met daaraan een pakketje drugs. De politie trof ook een verlaten auto aan bij de gevangenis, waarin de drie personen zouden hebben gezeten. In de auto lag een controller en een nog ongebruikte drone. Een tweede pakketje lag in de omheining van de gevangenis.

Twee verdachten voortvluchtig

De 28-jarige Rotterdammer is in de omgeving aangehouden. De twee anderen zijn nog voortvluchtig. De politie zoekt uit voor wie de drugs bedoeld waren.

LEES OOK: Worden onze pakketjes binnenkort per drone bezorgd? ‘Een grote partij moet daarin investeren’

Door: Redactie

Exit mobile version