WNL

Winter laat zich voorzichtig zien: vannacht natte sneeuw

sneeuw

Het is al bijna kerst, maar de winter houdt zich vooralsnog stil als het om het weer gaat. Tot komende nacht, want dan zal namelijk in meerdere delen van het land natte sneeuw vallen. Dit is althans de voorspelling van Weeronline.

Komende nacht trekt er een neerslaggebied over ons land waarbij in het midden, oosten en noordoosten van het land natte sneeuw kan vallen. In het noordoosten is de kans daarop het grootst. Mensen die vroeg opstaan, kunnen bepaalde objecten bedekt zien onder een wit laagje.

Blijft de sneeuw liggen?

Voor de ochtendspits worden weinig problemen verwacht. Weeronline stelt dat de sneeuw op wegen waarschijnlijk niet blijft liggen. Rijkswaterstaat verwacht een lichte spits met weinig files.

De temperaturen liggen vannacht rond het vriespunt en komen uit op slechts 1 à 2 graden. Dit maakt het waterkoud, meldt de weersite. De gevoelstemperatuur ligt tussen 0 en -5 graden.

In de loop van de dag stijgen de temperaturen naar 4 tot 7 graden. De vrijdag belooft verder vooral een onstuimige dag te worden met soms stevige regenbuien en harde wind.

LEES OOK: ProRail bij sneeuwstorm in december totaal niet voorbereid: ‘Het is een aanfluiting’

Door: Redactie

Exit mobile version