WNL

‘Boeren willen vaker emigreren door stikstofprobleem’

Het aantal boeren dat overweegt om te emigreren neemt toe. Een van de belangrijkste redenen daarvoor zijn de problemen die boeren verwachten door de stikstofregels, zegt emigratiebegeleider Arjen Jorritsma tegen RTV Noord. Ook andere emigratiebureaus herkennen dit beeld.

Veel boeren verwachten door de stikstofproblematiek in de knel te komen. Vooral melkveehouders overwegen om hun bedrijfsactiviteiten te verplaatsen naar een ander land.

“Boeren hebben altijd gekeken of ze over de wereld kunnen reizen”, zegt staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer in Goedemorgen Nederland. “Dat heeft ons veel voordeel gebracht want onze agrarische sector is een van de meest innovatieve en diervriendelijke sectoren in de wereld. Maar dit is wel een hele negatieve reden voor emigratie.”

Belang agrarische sector

Het kabinet werkt momenteel hard aan een oplossing, zegt Keijzer. “We denken hard na over wat we moeten doen om het stikstofprobleem verder op te lossen. Het belang van de agrarische sector wordt daarbij absoluut meegewogen.”

LEES OOK: Nieuw boerenprotest op 18 december, politieke partij boeren in de maak

Door: Redactie

Exit mobile version