WNL

Henk Krol (50PLUS) stelt eisen aan steun stikstofwet in senaat

50PLUS-leider Henk Krol wil met zijn partij de stikstofwet in de Eerste Kamer steunen, maar vraagt iets terug. In ruil daarvoor moet er een onderzoek komen naar de rekenrente bij pensioenen.

“Als onze motie een meerderheid krijgt, dan kunnen wij Rutte misschien een handje helpen”, zegt Krol in het televisieprogramma WNL op Zondag op NPO 1.

Rutte heeft nog niet gebeld

50PLUS hielp de stikstofplannen van het kabinet in de Tweede Kamer aan een nipte meerderheid, maar het is nog niet zeker of de partij dat ook in de Senaat gaat doen. Daar staat dus wat wisselgeld tegenover, maar “Rutte heeft nog niet gebeld”, aldus Krol.

Zijn partij roept al langer dat er een onderzoek moet komen naar de rente die wordt gehanteerd bij het berekenen van de winsten van pensioenfondsen. “Laat nou eens een groep wijze mensen naar de rekenrente kijken.”

Krol wil bikkelhard zijn

Minister Koolmees van Sociale Zaken voelt daar echter weinig voor en maakte afgelopen week bekend dat zo’n commissie er niet zal komen. Toch neemt de 50PLUS-leider daar geen genoegen mee: “Ik denk dat we bikkelhard moeten zijn.”

LEES OOK: Invoering stikstofwet nog geen zekerheid: ‘Kabinet kan nog met extra toezeggingen komen’

Door: Redactie

Exit mobile version