WNL

Rutte kreeg als fractievoorzitter reiskostenvergoeding, terwijl hij auto van de VVD-fractie had

Mark Rutte

Premier Rutte heeft in zijn tijd als fractievoorzitter van de VVD tussen 2006 en 2010 een reiskostenvergoeding ontvangen, terwijl hij in die tijd ook gebruik kon maken van een dienstauto van de fractie. Dat zei de minister-president op zijn wekelijkse persconferentie.

Recent kwam de huidige VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff onder vuur te liggen, omdat hij nog wachtgeld kreeg na zijn tijd als minister en staatssecretaris. Bovendien kreeg hij een vergoeding voor reiskosten die hij niet heeft gemaakt, omdat hij een auto met chauffeur had.

LEES OOK: VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff ziet verder af van wachtgeld

Toen Rutte in 2006 stopte als staatssecretaris van Onderwijs, omdat hij fractievoorzitter van de VVD werd, besloot hij af te zien van het ontvangen van wachtgeld. Naar eigen zeggen om “persoonlijke redenen”.

Reiskostenvergoeding rond de 20.000 euro

De reiskostenvergoeding kreeg Rutte wel, ondanks het feit dat hij ook gebruik kon maken van een auto van de VVD-fractie. “Daar heb ik toen niet over nagedacht. Dit kreeg iedereen automatisch.”

Volgens Rutte ging dit om een bedrag van rond de 20.000 euro, dat hij niet terug gaat betalen. Maar, zegt Rutte: “Ik denk dat als ik nu het besluit zou moeten nemen, ik geen gebruik zou maken van die reiskostenvergoeding.’’

In het gesprek liet Rutte weten dat huidig minister Stef Blok in zijn tijd als fractievoorzitter van de VVD (2010-2012) ook deze reiskostenvergoeding kreeg. Of dat ook het geval was bij oud-fractievoorzitter Halbe Zijlstra (2012-2017) wil Rutte niet zeggen.

Door: Redactie

Exit mobile version