WNL

Minister Hoekstra: ‘Bizar dat geldautomaten verdwijnen vanwege tuig’

Wopke Hoekstra, minister van Financiën, zegt bij Goedemorgen Nederland op NPO 1 het ‘bizar’ te vinden dat banken vanwege criminelen die plofkraken plegen, geldautomaten moet sluiten. ABN AMRO heeft 470 geldautomaten per direct gesloten vanwege een toename van gewelddadige plofkraken.

“Het is bizar dat je als samenleving niet meer de geldautomaten hebt die je zou willen hebben vanwege het tuig dat dit soort dingen veroorzaakt”, vertelt minister Hoekstra.

Enorm dilemma

“Je ziet dat het voor banken een enorm dilemma is en ik begrijp dat. We willen dat geld makkelijk beschikbaar is voor burgers. Die banken worden geconfronteerd met tuig dat letterlijk een enorme ontploffing veroorzaakt”, zegt Hoekstra. “De omgeving schrikt ervan en het levert een enorme ravage op.”

Het is volgens Hoekstra niet zo dat mensen door het verdwijnen van de geldautomaten veel verder moet reizen om te pinnen. “Het goede nieuws is wel dat we binnen vijf kilometer vanaf elke woonplaats een geldautomaat moet zijn. Dat blijft ook zo nadat de ABN deze geldautomaten heeft weggehaald.”

LEES OOK: Merendeel geldautomaten ABN AMRO tijdelijk gesloten vanwege plofkraken

Door: Redactie

Exit mobile version