WNL

Dit zijn de eetgewoonten van Nederlanders: geen telefoon en televisie aan bij avondeten

De ‘gemiddelde Nederlander’ eet in de avond aan tafel, kijkt geen televisie en legt de telefoon aan de kant. Dat blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum onder ruim duizend mensen. Gemiddeld nemen Nederlanders 29 minuten de tijd voor het avondeten.

Een kleine meerderheid van de ondervraagden (52 procent) praat tijdens het avondeten aan tafel met familieleden. Tijdens het ontbijt wordt er veel minder gepraat. Dan praat 23 procent met andere mensen. Een op de vijf mensen zegt helemaal geen afleiding te hebben tijdens het eten.

Bron: Voedingscentrum

Televisie aan tijdens avondeten

Toch kiezen niet alle Nederlanders om in de avond te eten zonder televisie. Een kwart van de ondervraagden kijkt televisie tijdens het avondeten. 23 procent van de ondervraagden gaf aan tegenwoordig meer tijd aan de avondmaaltijd te besteden dan vijf jaar geleden.

Heel lang dineren de meeste Nederlanders niet: gemiddeld nemen de ondervraagden 29 minuten de tijd voor hun avondeten. De lunch nuttigt de gemiddelde respondent in 21 minuten, voor het ontbijt trekt de Nederlander een kwartier uit.

LEES OOK: ‘Voortaan alleen maar voedsel uit Nederland in kantine Tweede Kamer’

Door: Redactie

Exit mobile version