WNL

‘Pensioenfondsen halen geweldige rendementen, korten is niet nodig’

Politieke partijen waaronder 50PLUS, PVV en DENK en verschillende maatschappelijke organisaties pleiten ervoor om hogere rekenrente toe te passen bij pensioenfondsen. Daarom overhandigen zij vandaag een petitie aan minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. “Er moet eindelijk eens goed nagedacht worden over de rekenrente, die is nu kunstmatig”, zegt Henk Krol van 50PLUS in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Gisteren werd nog bekend dat bij vier pensioenfondsen met zo’n 600.000 werkenden en gepensioneerden volgend jaar mogelijk gekort moet worden. Veel pensioenfondsen zouden er slecht voorstaan. Volgens Krol is dat onzin en lijkt het alsof de fondsen er slecht voor staan doordat er met kunstmatige rendementen wordt gerekend. “De werkelijke rendementen die gemaakt worden door pensioenfondsen zijn vele malen hoger. Die zitten vaak op 9 of 10 procent. En ze moeten rekenen met bijna 0 procent.”

“Het lijkt alsof er weinig in de kassen zit voor de toekomst. Dat is niet waar”, zegt Krol. “Dat gaan we met een aantal partijen duidelijk maken aan de minister.”

‘Het gaat geweldig’

“Als het echt slecht gaat met de daadwerkelijk gemaakte rendementen bij de pensioenfondsen moet je er iets aan doen”, zegt Krol. Maar volgens hem gaat het “geweldig” met veel pensioenfondsen. “Er zit waanzinnig veel in de kassen, inmiddels meer dan het dubbele als aan het begin van de crisis.”

LEES OOK: 600.000 pensioenen worden mogelijk gekort, vier fondsen staan er slecht voor

Door: Redactie

Exit mobile version