WNL

Raymond van Barneveld stopt noodgedwongen met darten: ‘Ik win al vijf jaar geen titels meer’

Raymond van Barneveld brengt vandaag zijn biografie Game Over uit. Daarin wordt de darter gevolgd in de nadagen van zijn carrière en het laat een kant van hem zien die niet veel mensen kennen, legt hij uit in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Het is niet altijd alleen de Raymond van Barneveld die bekers naar boven tilt.”

De darter zit in een emotionele zware periode. “Het is een rampenjaar geworden, zowel op dartsbasis maar ook op privébasis.” Raymond van Barneveld en zijn vrouw Sylvia gingen dit jaar na 25 jaar huwelijk uit elkaar. Ze hebben twee kinderen samen. “Ook in het een boek is een stukje te vinden over de scheiding.”

‘Het is een noodgedwongen stoppen’

Ook sportief gezien zit het Raymond van Barneveld al geruime tijd niet mee. “Het regelmatige falen. Jezelf niet meer kwalificeren voor toernooien. Dat komt ook allemaal aan bod in het boek.”

Na het WK aan het einde van het jaar wil de vijfvoudig wereldkampioen stoppen. Dat is geen vrijwillige keuze. “Ik win al vijf jaar geen titels meer. Dan mag het ook duidelijk zijn dat je er een einde aan breidt op een moment dat het jou uitkomt. Het is een noodgedwongen stoppen. Het is niet zo dat ik het leuk vind om te doen.”

LEES OOK: Darter Raymond van Barneveld stopt na WK van 2019: ‘Ik kan het niet meer bijbenen’

Door: Redactie

Exit mobile version